2013/08/09

Reikäneule
Huh! Kesän isoimmaksi muodostunut neuleurakka on viimein valmis! Tästä meinasi muodostua ikuisuusneule, mutta niin se vain valmistui sittenkin!

Bongasin Hannen jälleen kerran inspiroivasta Eilen tein-blogista tämän reikäneuleen toukokuun lopussa ja ihastuin niin kovasti, että suuntasin lankakaupoille silloin lähes välittömästi. Mukaan tarttui BC Garnin Soft Silkkiä ja alkoi pidennettyjen silmukoiden opettelu. Ohjetta neuleeseen ei ollut, joten alhaalta ylöspäin pyöröpuikoilla mentiin silleen kuin tuntui hyvältä.

Näemmä alkuperäinen malli uhontui jo aika pian, sillä eihän tämä näytä yhtään siltä miltä inspiraatio kun sitä äsken jälleen kurkistin! :) Mutta kovasti tästä kyllä tykkään, ihan näin pitkää en tästä alunperin ajatellut, mutta autossa ja muualla menossa neuloessani tuli neulottua mututuntumalla ja testailtua liian vähän. Neule myös venyi aikamoisesti, mikä tuli yllätyksenä kaula-aukossa. Pelkäsin sen ensin olevan liian pieni, mutta sehän osoittautui valtavaksi ja siksi selkäpuolelle piti virkata narut, jotka saa pitämän neuleen paremmin paikoillaan, tosin siitä tulikin ihan mukava yksityiskohta takakappaleeseen.

Tämä oli taas näitä minun lempineulomisiani, lähes tulkoon yksinomaan oikeaa ja ilman saumoja, helppoa, mutta tässä tapauksessa ei ihan niin nopeaa. Olin ajatellut tästä semmoista kivaa kepeää kesäneuletta, mutta käynee myös elokuussa ja myöhemmin syksylläkin!

-Piia

18 kommenttia:

 1. Kyllä on kivan näköinen neule.

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan keveän näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keveä tämä totta tosiaan on, ei paina juuri mitään! :)

   -piia

   Poista
 3. Aivan ihana neulos, tosi kivan näköinen ja tuo takaosan yksityiskohta on kiva!! Kyllä voit olla ylpeä itsestäsi,on siinä ollut tekeminen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nina! Kyllä se aina tuntuukin erityiseltä kun jotain itselleen neulottua ja jopa käyttökelpoista valmiiksi saa se kun kuitenkin on aika harvinaista! :)

   -piia

   Poista
 4. Oikein on kivan näköinen tuo nele. Joskus ne "virheet" voikin tuoda sen jutun siihen tuotteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni! Ja näin on, ihan olisi eri neule ilman tuota selän nauhaa!

   -piia

   Poista
 5. Tulipa hauska! Ihan totta, että ei ole samanlainen kuin inspiraatiopaita, mutta tosi kiva juuri tuollaisena, ja joskus ne virheidenkin kautta löytyy jotain kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittikset! Ehkä se ei ole aina tärkeintä että muistuttaako se sitä mistä idea oli lähtenyt, pääasia, että on saanut idean jonka haluaa toteuttaa! :)

   -piia

   Poista
 6. oi vitsi kun kiva!! Erityisesti tuo selkä!! Mäkin haluan! (voi ei..! :D)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva! Minkäkokoisilla puikoilla neuloit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Tiina! 3,5 pyöröpuikoilla tein vartalo-osan ja hihat 2,5 sukkapuikoilla.

   -piia

   Poista
 8. Aivan valtavan hieno! Ja ihana yksityiskohta tuli selkään narujen lisäyksestä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin tuosta selkäpuolesta! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.