2013/08/19

Kauralettuja



Olen nyt kohta kuukauden ajan ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Huutelin jo tammikuussa vinkkejä gluteenittomiin leipomuksiin ja vaikka olen tännekin aina silloin tällöin laittanut reseptikokeiluja aiheesta, on se oman aikansa ottanut, että olen saanut itseäni niskasta kiinni ja päässyt oikeasti kiinni gluteenittomaan elämään.

Kuten jo tammikuussa kirjoittelin, en ole keliaakikko, mutta kroonisen vatsasairauden omaavana lisälääkkeiden sijaan sitä kokeilee mielummin uutta ruokavaliota. Kaupoissa on onneksi nykyisin hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita ja netti on toki pullollaan erilaisia reseptejä, mutta paljon apua on myös ollut vinosta pinosta reseptivihkoja, joita ravintoterapeutilta kesällä sain. Olin jo heittänyt kirveen kaivoon esimerkiksi perinteisten lettujen suhteen, mutta niinpä vain yhdestä vihkosesta löytyi resepti kauraletuille, jotka osoittautuivat erinomaisiksi. Vähän piti tietenkin ohjetta taas soveltaa, ilmeisesti en vaan pysty tekemään mitään täysin ohjetta noudattaen ;)


Kauraletut 

 

3 dl täysjyväkaurajauhoja
n. 1dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
3,5 dl maitoa
3 munaa
3 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maito-muna-öljy seokseen, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota hetki, paista tämän jälkeen pannulla voissa tai muussa haluamassasi rasvassa/öljyssä.


Maanantaikin tuntuu paljon mukavammalta kun iltapalaksi syö lettuja! Oikein hyvää alkanutta viikkoa! :)

-Piia

4 kommenttia:

  1. Noita on pakko kokeilla! Kuulostavat ja näyttävät niin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kannattaa kyllä kokeilla vaikkei mitään erityisruokavaliota edes noudattaisi! :)

      -Piia

      Poista
  2. Oih, näyttää hyvältä! Pitääkin muistaa tämä ja kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän parhaillanikin keksiä itselleni perusteluja, miksei lettuja ehkä kuitenkaan ihan joka päivä voi iltapalaksi syödä eli hyviä ovat! :D

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.