2013/07/25

Makoisat marjamuffinit


Nyt taisi löytyä kesän makoisin muffiniresepti! Uusimmassa Koti ja Keittiö -lehdessä oli herkulliselta vaikuttava marjamurumuffini-ohje, johon oli mahdollista kokeilla oman pihan punaherukkaa sekä lähimetsästä citymarjastettua vadelmaa (citymarjastus = mieheni lanseeraama termi, jossa marjastetaan pieni rasia kerrallaan korkeintaan 4 kilometrin etäisyydellä keskustasta ja korkeintaan noin 500 metrin etäisyydellä omasta pihasta ;)).

Ohjeeseen kuului erillinen kookosmuruseos ripoteltavaksi muffinien päälle, jonka jätin pois, koska kookos ei ole minun kaveri eikä sitä näin ollen kaapissa ollut. Ohje oli myös tehty tavallisiin vehnäjauhoihin, mutta muokkasin ohjeesta gluteenittoman seuraavasti.

makoisat marjamuffinit

100g leivontamargariinia
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
n. 2 dl vadelmia
n. 2 dl punaherukoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon jauhoseos sekä maito. Lisää lopuksi joukkoon marjat varovasti käännellen.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Marjamuffinit nautiskeltiin tänään yhdeltä istumalta missäpä muuallakaan kuin melkein valmiilla kivetyksellä! 100 neliötä kiveystä valmiina, muutama kymmenen vielä puuttuu...

-Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.