2013/07/08

Kun uni ei tule...


Lienee tuttua monessa lapsiperheessä, että ihan aina se nukkumaan meneminen ei ole niin helppoa. Meillä on aiemmin kerätty muun muassa tarroja seinätauluun ja helmiä purkkiin ja välillä nukahtaminen on sujunut jopa ihan ilman mitään kikkailuja.

Nyt kesällä ja lomalla kun aikataulut ovat vähän väljempiä ja ollaan enemmän reissun päällä, nukahtaminen meinaa olla meidän kaksikollamme taas haasteellisempaa. Siispä muutama ilta sitten askartelin Tigeristä joskus haalimistani kivoista papereista pienet kirjat, jonka tyhjille sivuille mahtuu pieni tarra.

Nämä kirjat ja tarrat kulkevat nyt kesäreissuissa mukana. Aamuisin kirjoihin liimataan tarrat, mikäli edellisenä iltana nukkumaanmeno on sujunut reippaasti ja ilman kiukkuilua, ja sitten kun kirjan tyhjät sivut on tarroitettu, vaihdetaan kirjat HopLopin rannekeisiin. Saas nähdä milloin sinne päästään, toivottavasti pian! ;)

-Piia

12 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hyvä idea!! Toimisikohan meilläkin? On meinaan illat melkoista rallia kahden kolmeveen kanssa, ja käytössä on kaikki vippaskonstit mitä ikinä ollaan keksitty - tulokset silti melko laihoja. HopLop on niin kova sana että se voisi tosiaan toimia pitkän aikavälin porkkanana. Kokeiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ehdottomasti ja kerro kuinka kävi! :) Meilläkin HopLop on kolmeveen ja viisiveen suosikkipaikkoja ja kun on jotain konkreettista luvassa, toivoisi nukkumaan menojen sujuvan vähän paremmin. Tähän mennessä on ainakin ihan hyvin toiminut, tosin ei nyt ihan joka aamu ole tarraa tullut... ;)

   -Piia

   Poista
 2. Kauniit vihkot! Täytyy pitää mielessä! Huomattavasti esteettisempi ratkaisu, kun läntätä neljä tarrataulua jääkaapin oveen. Ja tosiaan, voi ottaa reissuunkin mukaan. Meillä on ollut tarrataulut aina välillä käytössä mm. ruokailussa, pottailussa ja nukkumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarrataulut ovat meilläkin olleet juuri pottailussa ja aiemmin nukkumisessa apuna, mutta nämä sopivat paremmin kesään kun ollaan mökillä ja mummolassa ja maalla ja reissussa, mahtuvat hyvin mukaan!

   -Piia

   Poista
 3. Tyttären tyttärellä samanlaiset jutut. Tarroja kerätään ja nyt ovat opetelleet omaan sänkyyn yksin jäämistä iltasadun, iltarukouksen, halien ja suukkojen jälkeen. Alkuun oli itkuisia aloituksia, mutta aamuinen palkinto on johtanut siihen , että nyt melkein poikkeuksetta homma menee hyvin. Tyttö on 2, 5 v ja uinti reissukin on hyvä palkinto. Yhdesti, taisi olla eka kerta sai tikkarin palkinnoksi ja herättyään oli sen kyllä heti muistanut ;)
  Karkkia hän ei juurikaan syö, ehkä kerran viikossa tikkari, pari suklaapalaa tai jotain hyvin pientä, niin tikkari oli kova sana.
  Olenkin menossa tigeriin, niin taidanpa tehdä hänelle tuollaisen matkavihkosen, kiitos ideasta.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uintireissu pitääkin pitää mielessä palkintona! Karkkia meilläkin harvemmin syödään, tai ainakin yritetään pitää se niin, ja siinä on tosiaan se huono puoli, että se halutaan sitten heti herättyä.

   -Piia

   Poista
 4. Hyvä ja kaunis idea! Meilläkin on pieni sängystä karkailija, alle 2-vuotias ja keinot lopussa.
  Tämä pääsee ehdottomasti kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, meillä olivat ainakin ihan innoissaan kun systeemin selitin ja kirjansa saivat! :)

   -Piia

   Poista
 5. Loistava idea! Täytyykin ottaa tuo keino käyttöön sitten kun arki alkaa ja oikeasti pitää mennä ajoissa nukkumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, arki... ;) Onneksi siihen on vielä vähän aikaa! :)

   -Piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.