2011/03/16

Puhtaat valkeat lakanat

Sain joululahjaksi Neulekirjan (Brandal, Myhrer), josta silmään pisti ensimmäisenä kangassuikaleista ainaoikein-neuloksena toteutettu tyyny. Kun sitten sain matkaani muovikassillisen vanhoja lakanoita, alkoi mieletön repiminen.

Tyynyssä on 30s ja kangassuikaleet n 2cm leveitä. Ohuempiakin olisivat voineet olla, sillä hartiavoimin sai neulosta vääntää.


Neuloksesta tuli melko rouheaa ja painavaa. 35x35cm, palaan meni noin puolet lakanasta. Keventääkseni vaikutelmaa tein vain toisen puolen näin ja ompelin pohjaksi lakanakankaasta ja verhoista ylijääneestä pellavasta tavallisen vetoketjullisen tyynynpäällisen ja ompelin neulososan lopuksi siihen käsin kiinni.

-Paula

4 kommenttia:

 1. Tosi hauska idea :) Itseäkin vähän houkuttaa nuo sisustusvirkkaukset, mutta täytyy vähän malttaa. Näyttelyvalmisteluhommat ja muut menee nyt edelle.

  VastaaPoista
 2. Toihan onkin kiva idea. Pääsee hyötykäyttöön kaikki hiutuneetkin lakanat. Kivan näköinenkin vielä. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos,thank you! Kyllä tässä on kätevä tapa kierrättää kaikki vanhat rakkaat kangasmateriaalit. Ja hierojakin kiittää.

  These were old, old sheets we got from my children's grandmother. She had saved them from her auntie and mother, if I remember correctly, and didnt want to throw them away. Now they'll get new life as pillows!

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.