2011/03/03

Lapaskauden tilinpäätöstä

Syksyn alussa listasin suunnitelmiani talven lapasneulontoja varten. Nyt on aika tarkistaa, mitä ehti toteuttaa ja samalla siirtää toteuttamatta jätettyjä listan jatkoksi ensi vuotta varten. Lapasia tuskin enää montakaan paria ennen ensi syksyä syntyy, vaikka välikäsityönä sellainen on tietenkin hyvä aina pitää mukana. Joitakin malleja tein vain yhdet, joitakin useita.Kaikkia ei tullut blogattuakaan, jos olin samanlaisia jo aikaisemminkin esitellyt. Arvioni mukaan tänä talvena syntyi noin viisikymmentä paria lapasia-(Puolustuksekseni sanon, että hahtuvalapasia syntyy nopeasti) Seuraavassa muistilistaa itselleni ensi vuotta varten.


Talven suosikkini on ollut Spillyjane. Sieltä tuli totetutettua mansikkalapasia aikuisille ja lapsille, muffinilapaset, ja tuoppilapaset, jotka sain kuin sainkin valmiiksi ja laitoin lahjapakettiin yhdelle suvun oluenrakastajalle. Oma suosikkini oli kuitenkin puutarhatonttu, johon lankajemmastani löysin mielestäni juuri sopivan sävyisiä lankoja.


Pöllölapasille löytyi tilausta tuttavapiirissä ja tytöllekin tein yhdet.
Pääkalloja hinkutin ties missä koossa, pyynnöstä ja pyytämättä. Näihin jäi vielä himo, joten ehkä ensi vuonna jossain muussa värissä.Sienilapaset eivät sitten sopineetkaan omaan käyttöön, mutta löysivät onneksi oman kodin jostain puolelta Suomea.


Pakkastalven suursuosikkeja olivat huovutetut lapaset, joita riitti ihan myyntiin saakka. Sainkin kulutettua koko hahtuvavarastoni, hankittua hieman lisää, ja kudottua myös ne. Itselläkin on näitä lapaskopassa muutamat ja aina kun näen uusia ihania värejä, tekisi mieleni ostaa ne ja tarjota hyvä koti lapasina.


Listan ulkopuolelta nousivat vielä toteutukseen Hello Kitty ja Nörttilapaset. Nämä jäivät oman perheen käyttöön.

Toteuttamista odottavat vielä
* riikinkukot
* kauniit oravalapaset, joihin ohjekin on hankittuna.
*kalalapaset
*Joridilta kissat, koirat tai sammakot
*Postwar mittens
*Snowbird
*Potpourri, jos sopivaa lankaa löytyy
*Haaviston kirjasta taas voisin toteuttaa joka ikisen perinnemallin ja eri väreissä! Siinäpä tekemistä yhdeksi ihmiselämäksi.


Tuhottavana olisi myös valkoista Fritidsgarnia ja Piialta saamani kaksi kiekkoa hahtuvaa.

Miten siis kävikin, että (mielestäni) ahkeran lapastalven jälkeen listani toteutettavista lapasista on edelleen noin pitkä? Ja pahoin pelkään, että ennen ensi talvea löytyy vielä lisää ehdottomia suosikkeja. Onneksi kuitenkin on löytynyt ystäviä, joille lapaset ovat kelvanneet ja olen saanut toteuttaa niitä myös tilauksesta, sillä kaikkia näitä ei voi itse pitää, vaikka haluaisikin. Iso kiitos siis joka ikiselle käsiparille, jotka tulivat avuksi ja tekivät lapaskauppaa kanssani.

Ja tuliko se selväksi, että tämä homma on lähtenyt minulta lapasesta jo aikapäiviä sitten, mutta minä yksinkertaisesti RAKASTAN lapasten kutomista!

-Paula

5 kommenttia:

 1. Siis AIVAN IHANIA! Myytkö millä hinnalla tekemiäsi lapasia?

  VastaaPoista
 2. Kiitosta vain! Olen näitä nimellisellä summalla siirtänyt eteenpäin, viidentoista euron molemmin puolin vähän työläydestä riippuen. Ajatuksena, että saan langat maksuun ja hankittua vähän uusia inspiraation lähteeksi. Taitomaassa on jotain jäljelläolevia ja olen myös tehnyt pyynnöstä, jos on ollut toiveissa jokin tietty malli, mutta ei itsellä aikaa tai neulontaintoa.

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Kiva tietää! Voisin ensi talveksi vaikka lasten kokoisia haluta kahdet. Mutta otan yhteyttä joskus myöhemmin:)

  Itse en juuri neulo lapasia tai sukkia, kun hermot ei riitä:D

  VastaaPoista
 4. Nuo muffinssit ja mansikat kyllä huokailuttavat taas, sienistä puhumattakaan...

  VastaaPoista
 5. Spillyjanella on maukkaita malleja, eivätkö edes monimutkaisia. Simppeleillä oivalluksilla ja muutaman silmukan mallineuleella voi loihtia vaikka mitä! Onko siis ihme, että näihin koukuttuu?

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.