2014/05/30

olkkarihaaste - tai haastava olkkari

 
 
Projektilan Katja haastoi meitä joku aika sitten kuvaamaan kolme erilaista olkkarin ilmettä nollabudjetilla. Kehottaessaan meitä ryhtymään järjestelemään tyynyjä, ei tainnut tyttö tietää, miten oikeaan osui: ainakin meidän olkkarimme suhteen, sillä perusjutut eivät paljon liiku. Sohva on mitä on, eikä oikein muualle mahdu. Ison maton päällä on noin 60kg painava betonipöytämme. Tyynyjä piisaa.
 
 
Olkkari on ollut alusta asti haastavin huoneemme. Se on korkea, avonainen ja sen mallinen, että huonekalujen sijoitteleminen on ollut vaikeaa ja siihen on kysytty jopa ammattilaisen mielipidettä. Hänkään ei paljon muuta osannut ehdottaa kuin mitä itse olimme pähkäilleet. Samoin valkoinen kivitalo on kivan jämäkkä ja selkeä, mutta helposti kylmän ja kliinisen oloinen. Sen pehmentämiseksi olemme tehneet sitä ja tätä ja vieläkin hommaa piisaa. Mutta josko siinä olisi selittelyä tarpeeksi ja ta-dam, kolme eri ilmettä tässä.
 
1) Mustaa ja valkoista
 


 
2) Aurinkoinen viidakko (villipetoineen)

 
 
 
3) Pehmeä pastelli
 


 
Piia on vielä tarttumassa haasteeseen, joten tässä vaiheessa haastan mukaan Petran Puistolassa, Marjukan Nuapurissa ja Pisaroita Hannan.
 
Mitä mieltä olet, oliko joku näistä suosikkisi ja olisiko muita vinkkejä haastavan olohuoneen kanssa?
 
-Paula

13 kommenttia:

 1. Aurinkoinen viidakko on mun lemppari! Ai, teillä on kivitalo? Meillä siis rakenteilla. Sisätyöt meneillään. Olis kiva kurkistaa millaiset portaat teillä on? Ovat varmaan jo vilahdelleet jossain kuvissa? Meille tulossa mustat kaiteet ja vaneripäällste askelmiin. Jännittää hiukan lopputulos, että ovatko juuri sellaiset millaisista unelmoin :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno, meillä on Jämerä ;) Kivitalo on ehkä vähän liioittelua, mutta arkikielessä toimii ehkä parhaiten. Malliltaan tama on loivan rinteen talo, joten käytännössä alatasanteelle on neljä laatoitettua rappua. Portaita ei siis ole. Näistä aulakuvista saa ehkä vähän käsitystä pohjasta: http://piipadoo.blogspot.fi/2014/03/aulan-varipesu.html

   -Paula

   Poista
 2. Onpas se hauska, kuinka paljon noilla tyynyillä oikeesti saa eri fiilistä. Hyvä niin, kuulostaa aika kimurantilta muu siirtely. Sama homma meilläkin.. ei oikein tuota olohuonetta (rivitalokolmio) saa muuhun malliin ku mitä se nyt on.. iso kulmasohva on kyllä kiva.. mutta hankala sijoittaa monella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on mun mielestä vaikein sisustuselementti. Tyynyt helpoimpia ;)

   -Paula

   Poista
 3. No niin, siitähän tuli mainiot kuvat, kiva kun jakksoit tarttua toimeen :). Mun lempparin on ehkä toi viimenen tai eka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan nokkelasta haasteesta. Juu, jos sohva olisi erilainen, olisin mustavalkoisempi, mutta kun se tuntuu ruskeammalta noiden tyynyjen kanssa niin nyt mennään viimeisellä. Pastellit tuntuvat tuovan kankaasta vähän pehmeämmän harmaansävyn esille.

   -Paula

   Poista
 4. Kivaa, kiitos haasteesta! Minäkin olen yrittänyt miettiä, että miten olkkaria voisi järjestellä toisin. Ikkunat aiheuttavat omat haasteensa. Niin ja mies. ;)

  Mun suosikki on tuo aurinkoinen viidakko. Tosin pehmeä pastelli on myös meikeläisen mieleen. Kivoja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tuossa on haasteita, samoja kuin meillä ja sitten tuo sohva...

   Odotan jännityksellä, mitä keksit!

   -Paula

   Poista
 5. Hei kiitos kivasta haasteesta! Meillähän just vaihtui olkkarin järjestys, vaikka niin olin sitä mieltä, että ei sitä pysty vaihtamaan. Pitänee siis kaivella yksi vanhakin kuva mukaan :)
  Mun suosikki teiltä on tuo ykkönen, vaikka kahdessa muussakin on tosi ihania tyynyjä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä tosiaan tykkäisin kans ekasta, mutta jostain syystä tuntuu, että sohva tökkäse siinä silmään :/

   Sullahan on nyt hyvä sauma laittaa kolme kovaa eetteriin!

   -Paula

   Poista
 6. Hauska haaste! :) Tykkään tosta viidakosta. Olispa kiva kokeilla itekin, multa ei kyllä ikinä löytyis noin paljon tekstiilejä tai muutakaan rekvisiittaa kolmen muutoksen tekemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä kaunis hja harmooninen olkkari, mutta kokeile tarttua kolmen haasteeseen, jos vain suinkin innostut!

   -Paula

   Poista
  2. Täytyypä kokeilla jos vaikka kaksikin saisi aikaiseksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.