2014/05/07

kaunis Kehrä


Selailimme taannoin ystävän kanssa netin kirpputori tarjontaa ja Riihimäen Lasin Kehrä maljakon kohdalla oli pysähdyttävä. Hinta oli kohtuullinen ja maljakko on kaunis, ostopäätöstä ei tarvinnut kauan miettiä.


Kehrä löysi paikkansa olohuoneen kirjahyllysyvennyksestä. Jos jotakin keräilisin, niin vanha lasitavara ja erityisesti maljakot voisivat olla juuri se juttu. Tuohonkin hyllyyn mahtuisi aika monta kaveria...Miten on, iskevätkö vanhat maljakot teihinkin?

-Piia

22 kommenttia:

 1. Tämä on niin kaunis. Harmittaa kun en huutanut saman sarjan kulhoa huutokaupasta, meni vielä pilkkahintaan.
  Kaverini antoi minulle pari viikkoa sitten kirpputorille vietäväksi laatikollisen lasitavaraa kellarista. Kotona maljakoita, kannuja, ja sokerikkoja tutkiessani (ja hetken googlettelemalla) huomasin että kaikki ovat Riihimäen lasia. Tynellin, Aladin (joka myös on suunnitellut kehrän) ja Wirkkalan tuotantoa. Kylläpä kaverini ilostui kun kerroin että en taidakkaan laittaa 2€/kpl kirpparille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa kaverin onni, että tunnistit tavarat! :D Onneksi!

   -piia

   Poista
 2. Vanhan lasin ystävä ilmoittautuu! Ja muutenkin vanhoissa astioissa on jotakin tosi viehättävää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa astioissa on kyllä jotain taikaa! <3

   -piia

   Poista
 3. Minä onnellinen ostin talon, jossa oli valmiina paljon astioita, laseja eritoten ja Arabiaa.
  Siitä alkoi vanhan lasin arvostus. Sattumalta.
  Tuo maljakko on tosiaan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tosiaan olet ollut onnellinen! Kuulostaa ihanalta! Varmasti olisi moni muukin halunnut päästä tuollaisen talon irtaimistoon käsiksi! :)

   -piia

   Poista
 4. En itse ole kovin sellaisiin kiinnittänyt huomiota aiemmin, mutta nyt on tullut itsekin muutama sellainen kirpputorilta kotiin kannettua. Onkohan se tämä ikä vai mikä? :) Mukavaa keskiviikkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ikääkin se voi olla. Meillä tosin on maalla paljon vanhaa lasia, josta olen aina pitänyt ja ehkä se sitäkin kautta vähitellen omaan kotiinkin hiipii.

   -piia

   Poista
 5. Tykkään! Vanhat lasitavarat ovat upeita. :)

  VastaaPoista
 6. No arvaa vaan iskeekö! Varo vaan, toi lasinkeräilyharrastus vie mennessään. Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siulla onkin ihan mahtavat kokoelmat! :D Tässä tosiaan voi olla vaaransa, että kun yksi tulee taloon seuraa pian perässä toinenkin... ;)

   -piia

   Poista
 7. On kyllä kaunis, tuota olen ihaillut pitkään itsekin! Tykkään kovasti Riihimäen lasista, ja kokoelmani karttuu pikku hiljaa. Jyväskylässähän on ihana putiikki nimeltään Tilpehöri, jossa käyn tasaisin väliajoin ihastelemassa maljakoita ja kynttilänjalkoja. Erityisesti Tynellin ja Stillin lasiesineet viehättävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedänkin tuon liikkeen, täytyypä joskus kurkata sisään, vai pitäisikö sittenkin vain kiertää kaukaa... ;)

   -piia

   Poista
 8. Kaunis maljakko! Itsekin tykkään kovasti vanhoista maljakoista. Muutama vuosi sitten en olisi uskonut näin joskus sanovani, mutta nykyisin olen kova maljakkofani.

  Löysin juuri kivaan blogiisi - tulen varmasti uudelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakot ja varsinkin vanhat sellaiset ovat kyllä keräämisen arvoista taidetta!

   Ja tervetuloa lukemaan, kiva kun löysit tänne! :)

   -piia

   Poista
 9. Kaunis on kyllä maljakko ja maljakoita pitääkin olla erilaisia eri tarkoituksiin. Eihän ne kukkaset ja kukkakimputkaan kaikki samanlaisia ole. Jokaiselle tietty oma maljakko. Asuin Riihimäellä jonkun vuoden nuoruudestani ja siellä se lasikuume iski. Nyt on jo pitänyt hillitä viime vuodet ja olen osatanut vain todella harkiten ja kuumekaan ei ole ollut niin kova. Maljakoista voisi olla kyllä pari kaunista lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! Täytyy myöntää, että nyt menin ostamaan lasia ja bongasin myös SPR:n Seppälän kirpparilla samanlaisen Kehrä-maljakon. Hintaa oli sen verran (30 euroa), että en tehnyt heräteostosta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.