2014/05/25

parhaat vinkkini Barcelonaan

 
 
Siinä missä Piia nautti ansaitusta perhelomasta auringossa löhöillen, piipahdin minä parin lapsuudenkaverini kanssa Barcelonassa kaupunkilomalla. Pitkään viikonloppuun kuului paljon kaupungin nähtävyyksien ihailua ja rentoa yhdessäoloa. Askeleita kertyikin melko paljon: Loopin mukaan reippaimpana päivänä yli 23 000 kappaletta!

Parhaat vinkkini muillekin kaupunkimatkaajille seuraavassa.

1) Matkustimme halpalentoyhtiö Vuelingillä, joka tuntui palvelevan meitä ihan riittävän hyvin. Toki monesti mainittu ennätyksellisen pieni jalkatila oli totta.

 
2) Julkinen liikenne toimii aika hyvin, joskin väittäisin, että Lontoon ja Pariisin metrot päihittävät Barcelonan vastaavan. Voi toki olla, että kaksi ensiksi mainittua ovat minulle niin tuttuja, että vertailu on vaikeaa. Joka tapauksessa otimme lentokentän rautatieaseman lippuautomaatista henkilökunnan jäsenen ystävällisellä avustuksella T-10 sarjakortin, jolla me kaikki naksuttelimme porteista vuorotellen läpi. Sama kortti toimii metrossa. Jotain oli vyöhykkeistäkin mainintaa, mutta me kuljimme ilmeisesti koko ajan ykkösvyöhykkeen lipuilla, meni sitten oikein tai väärin!
 
 
3) Nähtävyyksiä on kaupunki täynnä ja meitä kiinnosti erityisesti Gaudi. Yllättävää oli, että ihan joka paikkaan tuntui olevan pääsymaksu. Monen barcelonankävijän kanssa juteltuani näin ei ilmeisesti aina ole ollut. Näistä hämmentävintä oli pääsymaksu espanjalaiseen kylään ja Park Güellin siihen osaan, jossa monumentit ovat. Ainakaan ensiksi mainittuun en suosittele eurojaan sijoittavan.
 
 
 4) Sacrada Familia oli meille ehdoton käyntikohde, kuten tuhansille muillekin turisteille. Olimme saaneet vinkin, että ennakkoliput kannattaa ostaa netin kautta ja napsautimmekin ne sähköiseen ostoskoriin ja sitä kautta sähköpostiimme pari päivää ennen reissua. Saimme valita päivän, vierailuajankohdan ja sen, kummassa tornissa haluamme käydä. Näillä eväillä vierailu meni tosi helposti ja olemattomalla jonottamisella! Kirkon ulkopuolella lippujono näytti kiertävän kirkon kolme sivua.
 
 
5) Turistikartat tekivät meille muutaman tepposen, vaikka joukossamme oli taitava suunnistaja. Kohteet oli joissain kartoissa merkitty niin taiteellisesti, että lähimmän metroaseman löytäminen oli vaikeaa, minkä takia askeleita kertyi välillä enemmän kuin tarkoitus oli. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan ottaa hyvä kartta ja/tai tulostaa suunniteltujen kohteiden tarkemmat kartat ja tarkistaa se lähin metroasema.
 
 
6) Samaten suosittelen tarkistamaan kohteiden aukioloajat. Ainakin vielä toukokuussa kohteilla oli rajatummat aukioloajat ja alkuviikosta kaikki kohteet eivät olleet auki.
 
 
7) Ruoka on ihan parasta Espanjaa! Etukäteen mietin, miten kasvissyöjä löytää ruokaa, mutta ihan turhaan. Kaikissa ravintoloissa oli jotain, ainakin jos tykkää tapaksesta, juustoista ja punaviinistä. Ja minähän tykkään! Ihan paras oli La Ramblan varrella oleva La Boquerian ruokatori (välttäen keskusaukion sätkiviä mereneläviä), josta ostin naposteltavaa päivän varrelle ja juustoja tuomiseksi. Vinkkinä turistille: nappaa tästä piknikeväät ja siirry johonkin Barcelonan puistoista tai rannoista niistä nauttimaan.
 
Ehkäpä tällä pienellä breikillä jaksaa vielä porskuttaa kesälomaan saakka?
 
-Paula
 

 

6 kommenttia:

 1. Barcelona on niin ihana! Käytiin siellä viime syksynä mieheni kanssa 10 v. hääpäivämatkalla. Ihan mahtava kaupunki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, munhan olisi pitänyt hoksata kysyä sulta vinkkejä! No, ensi kertaa varten.

   -Paula

   Poista
 2. Mä menetin Barcelonalle sydämeni kaks vuotta sitten. Aivan ihana paikka. Mahtavasti kaupunkielämää, kulttuuria, shoppailua ja biitsiä samassa. Gaudin luomukset oli kyllä melkoisia.. Me käytiin Casa Milassa, mutta tuo Sacrada Familia jäi meillä tsekkaamatta sisäpuolelta juurikin tuon jonon takia. :(

  Tuonne haaveilen pääseväni uudelleen. Vaikkapa sitten tämän pikku poikasen kanssa.. Tuolta löytäisi varmasti lapsillekin sopivia juttuja nähtäväksi ja koettavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pääkohteemme oli tuo Sacrada Familia, mutta ensi kerralle sitten joku toinen Gaudin kohde. Lapsen näkökulmasta en vielä oikein osannut kaupunkia katsoa, koska meillä oli aika kävelypainoitteinen loma. Pariisia ja Lontoota sen sijaan olen jo miettinyt siinä mielessä, että ottaisin lapset mukaan.

   -Paula

   Poista
 3. Tuonne mä haluaisin niiiiin kovasti! Vieressä olen käynyt ja tietullit maksanut, mutta kaupunkiin asti en päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan kiva kaupunki oli, mutta täytyy tunnustaa, että ei ehkä mennyt vielä mun TOP3-listalle. Ekana on Lontoo, sitten Pariisi, sitten kolmatta en osaa päättää. Tosin jos säät olisivat suosineet paremin rantaa ja puistopiknikkejä, niin olisi voinut olla toisin. Petollinen toukokuu... Mutta Vuelingillä oli edullisia lentoja, eli let's menox sinäkin!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.