2014/05/02

liljat aamulla


Viikko sitten ostamani iso liljakimppu puhkeaa vähitellen kukkaan ja tuoksu tuntuu koko asunnossa. Mikäs sen mukavampaa kuin aamulla herätä auringonpaisteeseen ja kukkien tuoksuun. Niin ja sänkyyn kömpivien lasten kinasteluun. Vielä on muutama kukka nupullaan, joten täydessä loistossa kimppu olisi kyllä melkoinen. Olihan sillä kokoa toki nytkin. Oli vaikea löytää riittävän isoa maljakkoa, minkä takia laitoin ne jouluvaloilta vapautuneeseen maljaan.

 
Liljakimput maksavat kukkakaupoissa 6-9€, mikä ei ole mielestäni yhtään paha hinta ottaen huomioon paljonko kukkasipulitkin maksavat. Minulla on kuopattuna perennapenkkiin valkoisien liljojen sipuleita, jotka yllättivät viime vuonna noustessaan niinkin vähällä hoidolla. Nyt katsastaessani puutarhaa talven jäljiltä hieman huolettaa, sillä kukkapenkki tuntuu niin kostealta, että sipulien kohtalo voi olla huono.
 

Pari isoa kukintoa tipahti kimpusta kotiinkuljetuksen aikana, joten siirsin ne pienempäään kippoon hyllyyn. Samalla huomasin, että nopeasti tuokin hylly on täyttynyt, vaikka ihan hiljattain se siihen vasta ruuvattiin. Miten sitä ihminen täyttääkin kaiken mahdollisen elintilan tavaroillaan.

 
Lapsuuesta muistan oranssit isot liljat, jotka meillä kasvoivat kasvihuoneessa. Puutarhanhoidossa meillä äiti ja mumma olivatkin melkoisia viherpeukaloita, mutta minulle se ei ole tainnut periytyä. Tai sitten se on harjoituksen puutetta. Niin se varmaan on.
 
-Paula

2 kommenttia:

 1. Liljat ovat kyllä ihan mun suosikkikukkiani ja haluaisin kovasti perustaa pihaamme liljapenkin. Kovasti on vaan vielä muutenkin vaiheessa tämä meidän pihamme, ja viherpeukalo kasvaa keskellä kämmentä. Mutta sitäpä se, harjoituksen puutetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan kans uskoa siihen, että harjoitusta vaan ja siksipä sinnikkäästi tuolla puutarhassa tusaan, vaikka epäonnistumisiakin tulee.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.