2014/01/22

porkkanakakkua


Porkkanakakku on aina kuulunut minun suosikkileivonnaisteni joukkoon. Gluteenittomaan ruokavalioon siirtymisen jälkeen en ole tätä herkkua syönyt ja kun Paula, joka muuten tekee maailman parasta porkkanakakkua, viime viikonloppuna kertoi leiponeensa sitä, oli minun pakko ryhtyä testaamaan saisiko porkkanakakusta edes pikkaisen sinne päin gluteenittomana.


Ja voi sitä riemua kun lopputuloksena oli ihan porkkanakakun näköinen ja mikä parasta, makuinen leipomus! Sitä riemua tulikin syötyä siltä istumalta puoli pellillistä, hups...

Gluteeniton porkkanakakku


4 isoa porkkanaa raastettuna
100 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
1,5 dl gluteeniton kaurainen jauhoseos (Provena)
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri, levitä kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä. Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi, suosittelen isoja! :)

Luulenpa, että ensi viikonloppuna taas leipastaan tällä reseptillä porkkanakakkua cupcakien muotoon tai jo ehkä aikaisemminkin, vaikka tänään...

-Piia

10 kommenttia:

  1. Nam! Keliaakikko ihan intopiukeena kuolaa täällä porkkanakakkusen perään. :)
    Ainoe juide vain, että menin lopettamaan myös sokrun syönnin, joten täytynee koklata stevialla tuota...
    Onko sulla auttanut masujuttuihin gluteenittomuus? Toivottavasti on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä reseptissä sokeria on kyllä aikasta paljon, mutta helposti voisi varmaan jopa puoletkin pois jättää. Steviaa olen itsekkin joissain leivonnaisissa kokeillut, mutta en ole ihan sinuiksi vielä sen kanssa päässyt, määrän kanssa saa olla tosi tarkkana koska maku siinä on kuitenkin aika voimakas.
      Gluteenittomuus on auttanut minulla paljon. Minulla on krooninen paksusuolentulehdus johon sinällään gluteeniton ruokavalio ei auta, mutta omalla kohdallani olen kyllä kokenut siitä helpostusta olevan! :)

      -piia

      Poista
  2. Kiitos tästä! Minä olen myös vuoden verran opetellut gluteenitonta elämää kilpirauhasvaivojen takia, ja eniten harmittaa se, että se hankaloittaa leipomista kovasti. Porkkanakakku on minunkin suosikkini, joten ehdottomasti menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! :) Gluteenittomissa leivonnaisissa olen huomannut jauhoilla olevan todella paljon merkitystä lopputuloksen kanssa. Oma suosikkini on ehdottomasti tuo Provenan kaurajauhoseos jolla onnistuu hyvin sekä makeat että suolaiset leivonnaiset, mutta yrityksen ja erehdyksen kanssa täälläkin edelleen mennään! :)

      -piia

      Poista
  3. Oih, tätähän pitää kokeilla ehdottomasti! Kiva, kun joku viitsii jakaa gluteenittomiakin reseptejä, vieläpä näin herkkuja.. Näin vasta "alkajalle" koko gluteenittomuus ihan uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelen mielelläni näitä reseptejä muistiin tänne blogiin, on sitten helppo itsekin ne uudestaan löytää ja mukava jos muutkin niitä löytävät! :) Olen merkinnyt gluteenittomat reseptit "gluteeniton" tunnisteella eli niitä vaan tutkailemaan ja kokeilmaan! :)

      -piia

      Poista
  4. Porkkanakakku on minun ehdoton lemppari leivonnainen ja nyt, kun itsekin noudatan gluteenitonta ruokavaliota, niin pitihän tätä heti kokeilla. Ja täytyy sanoa, että hyvää oli. Korvasin tosin voin desilitralla öljyä ja psylliumia ei kaapista löytynyt, mutta kakku onnistui hyvin ilman sitäkin. Niin ja kardemummaa laitoin kanelin kaveriksi :)

    felkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit reseptin! :) Leivoin tänään taas tätä ja korvasin itsekin osan voista öljyllä ja hyvin tosiaan toimii, kiitos vinkistä! :) Onneksi tällä erää ei mennyt ihan puolta peltiä kerrrallaan! ;)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.