2011/01/13

Tuunataan Lundiaa

Lundiamme ovat nähneet monta vuosikymmentä ja monta muuttoa. Jo edellisessä asunnossa mäntyiset osat muuttuivat valkolakatuiksi (hullun hommaa, laittakaa suoraan vain valkoista maalia,ei lakkaa) ja kuluneisiin oviin töpötin Tikkurilan sivuilta löytyneellä sablonilla kuvion. Silloin ne palvelivat yhdistetyssä työ- ja lastenhuoneessa. Nyt Lundiat alkoivat taas näyttää siltä, että kaipaisivat piristystä.Onneksi mainitsin asiasta Piialle, joka oli nähnyt ovia uudistettavan upottamalla niihin kankaalla päällystetyt pahvilevyt. En malttanut odottaa, vaan iltahämärissä ryhdyin toimeen. Nappasin rullan alennustapettia ja liimasin ne (suihkutettavalla kontaktiliimalla) sopivan kokoisiksi leikattuihin pahvilevyihin. Pienellä pakottamisella sain levyt pysymään ilman sen kummempaa kiinnitystä. Päivänvalossa väritkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa.


Lopputulokseen olen melko tyytyväinen! Homma oli helppo ja nopea ja ainoastaan pahvin taittumisesta aiheutui pientä kauneusvirhettä. Mutta kun kyllästyy, on ovet helppo uudistaa samalla tekniikalla. Tämä tapetti sopii huoneen seinän väriin, mutta kun poikamme kasvaa, on tarkoituksena, että hän muuttaa tähän isompaan huoneeseen ja työhuone asettuu paikoilleen talon pienimpään kammariin. Mikäli Lundiat ovat vielä silloin matkassa, on kaappiin piilotettu jämärulla sen huoneen valkoista tapettia oviprojektia varten.

-Paula

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvälle. Oikein kätevä ja näppärä tapa uudistaa ovia! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Itse oon jo kauan haaveillut että saisin uudistettua lundia-hyllyköt. Millainen käsittely niille pitää tehdä ennen maalausta? Tai mitä sinä teit?

  VastaaPoista
 3. Ensin hion koneella kaikki osat. Sitten lakkasin telalla. Huomasin, että parhaiten toimii, kun käyttää ensin vaahtomuovitelaa ja sitten mohairtelaa. Mutta oikeasti en suosittele lakkausta, vaan kunnon maalia. Siihen riittänee tavallinenkin tela tai pensseli. Lakan voisi teoriassa saada onnistumaan ruiskuttamalla, mutta ammattilaisetkin sanovat, että siinä pitää olla tosi hyvä ja tasainen käsiala ja heillekin se tuottaa haasteita.

  Itseasiassahan Lundian kuultovalkoinen on melko peittävä, joten uskoisin ohuen valkoisen maalikerroksen olevan parhaan vaihtoehdon. Jos jaksaisin, niin maalaisin osat vielä valkoiseksi, mutta siihen hiomiseen en enaa jaksa ryhtyä. Etenkin tikkaiden hiominen ja maalaaminen, huoh!

  -Paula

  Lundian oma maalausohje löytyy tämän linkin takaa:
  http://www.lundia.fi/fio/Ohjeet/Maalausohje.pdf

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.