2011/01/31

Säkki täynnä styroxia

Ennen kuin edes ensimmäiset piirrokset uudesta talostamme olivat valmiina, olin päättänyt, että olohuoneeseen tulee jompikumpi näistä ihanista Woodnotesin säkki-/lepotuoleista.
Näihin uppoaa muun lisäksi myös aika monta kotihoidontukea, joten haaveilua joudun vieläkin jatkamaan, mutta nyt voin tehdä sitä tässä lauantai-iltana ompelemassani "köyhän miehen" -versiossa. Jyväskyläläisessä Kangas-Partissa olivat huonekalukankaat tarjouksessa, ohje löytyi Suuri Käsityölehdestä 10/09 ja neljä säkki styroxia hain Etolasta, hintaa tuli yhteensä noin 80 €, säästöä siis aika monta satasta!

No, eihän tämä ihan inpiraationsa veroinen ole. Woodnotesin My ja Roo on täytetty polystyreenin, vaahtomuovin ja silikonikuidun sekoituksella, joka tekee tuolista huomattavasti styrox-täytteistä tukevamman. Harkinnassa on, että josko vielä puoli säkillistä styroxia lisäisin tai vaihtoehtoisesti vaahtomuovirouhetta. Sattuuko kenelläkään olemaan kokemusta miten vaahtomuovi-styrox sekoitus mahtaa käyttäytyä? Saisiko tuolista tällä keinolla vähän tukevamman? Varmaa on kuitenkin, että lapsilla on nyt uusi lempipaikka olohuoneessa! :) Ja valkoinen päällinenhän on vetoketjukiinnitteinen ja pesukoneessa pestävä! ;)

-Piia

8 kommenttia:

 1. Houkutteleva säkkituoli :) Meilläkin mumma on tytölle säkkituolin ja se on kyllä tosi tukeva. Täytteenä on kirpparilta löydettyjen säkkituolien styroxpalleroita. Täytettä on paljon ja kangas on markiisia. Luulisinkin, että tukevuutta tulisi jos lisäät vain täytettä. Käyttämäsi kangas taisi kuitenkin olla melko tukevaa...

  VastaaPoista
 2. Ihana idea jälleen toteutettavaksi!
  Kiitos siitä :)
  Täytynee aloittaa ideavihko, täällä blogimaailmassa kun näitä ideoita tuppaa tulemaan jos jonkinlaista ;)

  VastaaPoista
 3. Todella kiva. Ei ole kokemusta. Mutta tytön huoneeseenhan tuollainen olisi kiva tehdä. Hmm... Taitaa tulla asiaa kirpparille. ;)

  VastaaPoista
 4. Minullakin on haaveena säkkituoli (Fatboyta olin vähän katsellut sillä silmällä) uuteen kotiin, mutta täytyy ehkä minunkin harkita sellaisen tekemistä itse - kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiits! Mukava, että voin olla tuodassa inpiraatiota muutenkin kekseliäälle väelle! ;)

  Itseasiassa kangas, jota ostin, ei ollut kovinkaan jämäkkää, jämäkämpääkin olisi saanut olla, ei missään nimessä markiisin veroista. Muutaman päivän istumisella voi olla, että jää ihan tällaiseksi, muotoutuu nyt niin hyvin käyttäjänsä alla! :)

  Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, oli aivan valtavan helppo ommeltava, pelkkää suoraa saumaa, ja ohje oli hyvä!

  -Piia

  VastaaPoista
 6. Varmasti se kangas sitten vaikuttaa myös. Toisaalta varsinkin lapsille on ehkä kivempi sellainen ei niin jämäkkä versio säkkituolista. Meidän omaa ainakin joutuu vähän aina asetella, että saa hyvän asennon siinä. Että vois olla lötkömpi jopa parempi. Mukavia lököhetkiä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Elina, vielä kun ennättäisi ja malttaisi aina välillä lököillä! ;)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.