2015/02/10

jumalainen linssi-juuressalaatti







Tämä resepti on keikkunut to-do -listallani jo pitkään. Oikeastaan itsenäisyyspäivästä saakka, jolloin kälyni sitä tarjoili. Nyt päätin ryhdistäytyä ja ryhtyä puuhaan ja kyllä kannatti! Vaikka ensisilmäyksellä näytti, että salaatti vie aikaa, valmistui se kuitenkin kohtuullisen helposti ja nopeasti.

Alla suomentamani ja vapaalla kädellä muokkaamani ohje noin kahteen annokseen.



AINEKSET:



1dl belugalinssejä
1 bataatti lohkottuna
1-2 porkkanaa pilkottuna tikuiksi
2 punajuurta lohkottuna
oliiviöljyä
rucolaa
1 pieni omena viipaloituna
paahdettuja manteleita (nämä unohdin. Toimisi varmaan myös muilla pähkinöillä tai siemenillä)
1 kypsä avokado
3 rkl kreikkalaista jogurttia
2 tl limen mehua
suolaa ja pippuria



Laita uuni lämpenemään 175C.



Keitä linssejä runsaassa vedessä noin 20 min ja huuhtele.



Levitä juurekset leivinpaperille uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa noin 30-40 min tai kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.


Valmista kastike soseuttamalla avokado, kreikkalainen jogurtti ja limen mehu.


Asettele rucolapedille linssit, paahdetut juurekset, omenenviipaleet ja paahdetut mantelit (jos muistit ne). Ripottele päälle kastike.



Tätä meillä tullaan tekemään vastakin!





-Paula

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.