2015/02/05

päivän torttu


Runebergin tortut ovat erityisesti mieheni herkkua ja niinpä leivoin niitä tänään juhlittavan kansallisrunoilijamme kunniaksi. En ole aiemmin tehnyt Runebergin torttuja gluteenittomana ja selailin erilaisia reseptejä soveltaakseni niistä sopivan version ja sellaisen, johon vielä aineksetkin kaapista valmiina löytyisivät. Tämä Kinuskikissan resepti vaikutti hyvältä ja antoi myös mahdollisuuden hyödyntää joululta jääneitä pipareita. Pienensin annosta puoleen ja vaihdoin muutamia aineksia sen mukaan mitä oli tarjolla.


Gluteenittomat Runebergin tortut

n. 50g  piparkakkuja
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl mantelijauhetta
1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
n.100g tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa

Päälle:
sokerikuorrutetta (tomusokeria ja vettä)
vadelmahilloa
 
Murskaa piparit ja sekoita ne ja muut kuivataineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen kerma ja jauhoseos. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Anna jäähtyä ja valmista sokerikuorrute tomusokerista ja vedestä, lusikoi haluamasi määrä sokerikuorrutetta tortun päälle ja lisää päälle vielä vadelmahillo.
 
 
Itse en välitä karvasmantelista joten sitä ei näissä tortuissa ole. Sokerikuorikuorrute sen sijaan on herkkuani, joten sen kanssa en kursaile koskaan! Nyt sitten vaan kahvit porisemaan ja torttuja nauttimaan! :)
 
-Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.