2013/09/23

Kattauskilpailuun?

Arabialla on menossa kattauskilpailu, johon OIKEASTI haluaisin osallistua. Rentouttavan illan kattaus syntyy minulla kuitenkin melko pienillä elementeillä, kuten viime viikonloppuna. Kattaukseen kuuluu tietenkin myös taustalla nököttävä kudin.

 
Se, mikä minua mietityttää myös, ovat nuo i-tarrat. Ostin edellisistä alennusmyynneistä pari Senta-lasia ja olen mielinyt napsia tarroja pois, mutta ovat juutanan tiukassa eikä se liima meinaa irrota millään. Onko teillä tähän hyviä vinkkejä vai kuuluuko tarrojen olla kiinni?

-Paula

14 kommenttia:

 1. Tuossahan on juuri tärkeimmät elementit parhaaseen kattaukseen, suklaa vaan puuttuu :)

  Mä ainakin annan tarrojen olla niin kauan paikoillaan, että ne tiskausten myötä hellittävät tai menevät muuten rumaksi, sitten ne on helpompi irrottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut myös laiska ja nyppinyt sitten kun ovat lähtiäkseen.

   -Paula

   Poista
 2. Mä olen nyhtänyt tarrat irti, pyyhkäissyt liiman kynsilakanpoistoaineella ja sitten pessyt koneessa.. Kunnes mies ohjeisti ettei niitä kuuluisi irrottaa. :D
  Mutta asetoni toimii siis jos tarrat haluaa siististi pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kuullut myös tuon, ettei saisi irrottaa; kakkoslaadusta kuulemma puuttuu tarrat. Mutta onhan se paljon hygieenisempääkin ottaa niitä pois, viimeistään kun alkaa repsottaa.

   -Paula

   Poista
 3. Irti, ei se tarra siitä design lasia tee. Kynsilakanpoistoaine on hyvä ja puhdistettu bensiini, öljytkin toimivat, esim ompelukoneöljy tai muu kotona oleva öljy.
  Kudin on tuon kattauksen paras osa, ainakin minusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että ei tarra "merkkituotetta" tee. Paljon hyviä vinkkejä, kiitos! Kudin on kattauksessa aina hyvä myös siksi, että käsille on puuhaa ja naposteltua ei tule.

   -Paula

   Poista
 4. Minä ole vain liottanut astiat kuumassa vedessä ja nyppinyt tarrat irti. Jos pesee astianpesukoneessa tarrat irtoavat helposti, kun toimii hei koneen lopetettua astioiden ollessa vielä kuumia. Tai sitten ovat vaihtaneet superliimaan sen jälkeen, kun olen viimeksi ostanut astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa tuntuu tosiaan olevan superliimaa, kun laiskana olen luottanut pesukoneen voimaan, mutta niissä on edelleen tarrat tallella. Viinilasit pesen myös yleensä käsin, joten näihin pitää kokeilla jotain kikkakolmosta.

   -Paula

   Poista
 5. Myös ruokaöljy on toiminut tarrojen irrottimena. Vaikka suurimmasta osasta on ne lähteneet irti muutaman konepesun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla öljyäkin. Mieluiten poistaisi tosiaan pesukoneen avulla, vaikka tuntuu, että jotkut tarrat pysyvät silti.

   -Paula

   Poista
 6. Tarrat ilmeisesti jymähtää paremmin kiinni, mitä pidempään ne ehtii astioissa olemaan. Jotkut klassikot on voineet olla varastossa pidemmän hetken eikä lähde uutenakaan kunnolla irti. Täälläkin on luotettu kuumaan veteen. Itse kyllä nypin kaikki tarrat aina pois, kun ei niitä astioita ole tarkoitettu tarroitettuina käytettävän. Mutta jokainen tyylillään, appikokelaan kanssa ollaan tästä eri mieltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei, siksi ne varmaan kannattaisi jaksaa nyppiä heti irti!

   -Paula

   Poista
 7. Olen ottanut tarrat heti pois kun otan uuden astian ulos paketista. Musta tuntuu jotenkin, että ne jämähtää tiukempaan, jos laittaa astianpesukoneeseen (ehkä lämpö tekee jotain liimalle).

  Tavalliset sarjatuotantoastiat, joita pestään koneessa ei ole mitään keräilyesineitä, niin ei niihin tarvitse tarroja kiinni jättää, imho.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.