2013/09/09

Terapian tarpeessa?

Sekä liikkuminen että liikkumattomuus aiheuttavat eriasteisia jumeja kroppaani. Myönnän, että liikunnan suhteen en aina armahda kroppaani, eli syy on klassisesti korvien välissä. Pahimmat ongelmat kuitenkin esiintyvät alaselän ja lonkkien alueella ja syyksi sanotaan yliliikkuvuus ja liian elastinen kudostyyppi. Olen siis jäynyt asiantuntijoiden pakeilla, joilta saa hyviä vinkkejä: jokaiselta tosin erilaisia. Yhtä asiantuntijaa lukuunottamatta he ovat lisäksi kaikki kieltäneet minulta venyttelyn kokonaan. Tätä kieltoa rikon aika säännöllisesti, sillä muuten tunnun olevan ihan jumissa. Yritän kuitenkin pärjätä pienillä ja nopeilla venyillä, niveliä säätäen.


Yksi hyväksi havaittu keino pahimpien jumien avaamiseen on kuitenkin yksinkertainen: tennispallo. Esim pakaran alle survottuna se laukaisee pahimat kireyden.


Tennispalloissa on vain muutama ongelma. 1) Jos ne ovat kaapissa, niitä ei muista käyttää ja 2) Jos ne ovat esillä ne a) hukkuvat lasten peleihin ja b) ovat ruman näköisiä sisustuselementteinä.Kokeilin siis virkata ne nätimmiksi jolloin ne samalla menettävät pomppuominaisuuksiaan eivätkä ole yhtä mieluisia lasten leikkeihin. Nyt minusta tuntuu, että nitä voisi pitää jopa esillä.

-Paula

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Vaikka lähinnä tämän askartelun lomassa mieleen tulee usein "surkuhupaisa", kun kaikkea pitää muka värkätä.

   -Paula

   Poista
 2. Sama vaiva ja miulla on samanlaiset just tekeillä :) Mun suosikki palloista on kyl sählypallo vaikka astetta brutaalimpi onkin... Haaveilen myös ruman pilatesrullan päällystämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja kuulla, että siellä on toinen kipuileva. Minä olen harkinnut jopa virkkaavani (miehen) ruman vahvistimen piiloon olkkariamme rumentamasta, mutta kuulemma ei käy.

   -Paula

   Poista
  2. :D Ihanaa, virkattu vahvistin olis hieno kyllä. Ei se antaisi teipata sitä esim dc-fixillä?

   Nuo sun päällystetyt terapiapallot on kyllä paljon nätimpiä kun mun tulossa olevat, mutta eilen ryhdyin virkkaamaan pilatesrullalle päällystä kun siitä täällä tuli mainittua :) Siitä tulee kyllä ihan kiva onneksi.

   Poista
  3. No mutta hei, odotan innolla näkeväni sun virkatut jumppavehkeet!

   Miehet on kyllä tosi nuivia, kun ehdottaa mitään elektroniikan nätimmäksi tuunaamista. Pöh.

   -Paula

   Poista
 3. Voi miten hauska idea. Ihanan näköisiä ja kiva, että ovat kauniita ja hyödyllisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenhan voisi päällystää virkkaamalla, eikös vain?

   -Paula

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti eivät liian jouluisia.

   -Paula

   Poista
 5. Hei onpa hyvä idea!

  Tennispallosta jumin auttajana minulle tulee aina mieleen se päivä, kun meidän pikkuinen syntyi. Miehellä meni selkä jumiin siinä kotona sairaalaan lähtöä odotellessa ja hän laittoi tennispallon seinän ja selkänsä väliin. Siitä meillä on seinässä muistona kiiltävä jälki. Ja joka kerta kun hän nykyisin ottaa tennispallon siihen tarkoitukseen, muistutan, että käyttää sitä vaikka lattialla, ettei kiilloteta lisää seiniä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jäipä teille päivästä pysyvä muistijälki. Ihan konkreettisesti :)

   -Paula

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Nyt vain virkkaamaan kaikkea epäesteettistä pois näkyvistä :)

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.