2010/10/13

Lisää perinnemalleja

Kiitokset kovasti onnitteluista ja kommenteista. Aika on tosiaan vähissä, varmaan meillä kummallakin blogin kirjoittajalla, kun molemmilla jaloissa pyörii nyt kaksi pientä ja muuttokin on edessä. Kaikki viestit ilahduttavat ja ne luetaan varmasti. Kun oma tuotanto on tällä hetkellä niin vähäistä ja toistaa samaa rataa, niin tuntuu, että sen jakamisesta eivät lukijat sen vuoksi oikein mitään hyödy. Suvun taitavista naisista voisin silti vähän vielä jatkaa.


Nämä ovatkin varmaan kaikille tutut vauvansukat. Lasteni toinen mummi on tehnyt näitä varmaan kymmenittäin ja meillä ne kulkevat nimellä Tuulansukat. Tuula on nimittäin mainitun mummin sisko, eli lastemme isotäti. Monet puhuvat näistä nimellä junasukat, koska Tuulan saamat sukat kudottiin junamatkan aikana.


Isäni äiti puolestaan on pitänyt suvun isot ja pienet sukissa näillä siksak-vartisilla sukilla. Varsi muodostuu kavennuksilla ja lisäyksillä oikealle ja vasemmalle. Kertaakaan en ole vielä tätä mallia itse kokeillut, mutta törmäsin tällaisiin fisulapasiin, joissa taitaa olla käytetty samaa menetelmää (Ravelryn linkki, vaatii kirjautumisen).

-Paula

1 kommentti:

  1. Juuri ajattelin täällä, että täytyisi tehdä isot junasukat meidän neljävuotiaalle. Ne on NIIN ihanat.

    Ja hyvältä näyttää siksaksukatkin. Sopis meille siksaksiskoksille teemaltaan mainiosti. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.