2015/04/09

kun on pakko saada sinihomejuustoa


Sellaisella kiireellä on tämä viikko taas kulkenut, että pääsiäisloma tuntuu enää vain kaukaiselta muistolta! Iltoihin on osunut perusharrastusten lisäksi ylimääräistä ohjelmaa ja kauppaan ennättäminenkin on tuntunut haasteelliselta!
 
Eilen jumppakuskin hommien välissä tein pikaisen kauppareissun, nälkäisenä tottakai! Hämmästyksekseni en lastannutkaan kärryyn karkkia ja suklaata, vaan juustohyllyn kohdalla iski aivan valtava himo sinihomejuustoon. Sitäpä sitten mukaan ja pikainen googletus mitä siitä voisi valmistaa. Vastaan tuli päärynä-sinihomejuustosalaatin resepti, josta sitten muokkasin omaan suuhun sopivan version.


Salaatin juttu oli pannussa voissa paistetut päärynät, jotka oli nopea tehdä ja joista sai pientä extraa muuten nopeaan, arkeenkin sopivaan salaattiin, joka syntyy seuraavasti.
 

Sinihomejuusto-päärynäsalaatti

 
jäävuorisalaattia
rucolaa
viinirypäleitä
viikunaa
päärynää
suolapähkinöitä
sinihomejuustoa
voita, öljyä ja sokeria päärynöiden paistamiseen
balsamicoa
 
 
Kuori, halkaise ja poista siemenet päärynöistä. Laita pannulle öljyä ja voita sekä päärynäviipaleet. Paista muutama minuutti ja lisää tämän jälkeen noin ruokalusikallinen sokeria ja paista vielä muutaman minuutin ajan kunnes päärynät ovat pehmentyneet.
 
Revi vadille jäävuorisalaatti ja  rucola ja lisää halkaistut viinirypäleet. Kaada päälle paistetut päärynät liemineen. Asettele päälle viikuna- ja sinihomejuustoviipaleet. Ripottele päälle kourallinen suolapähkinöitä ja koristele balsamico-kastikkeella.


Herkullinen salaatti ihanalla makean ja suolaisen yhdistelmällä! Ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi kuin tätä teen, viimeistään silloin kun on taas pakko saada sinihomejuustoa!

-Piia

4 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana salaatti! Pitääpäs viikonloppuna testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt tätä jo toistamiseen, herkkua!

      -piia

      Poista
  2. Testattiin tätä eilen illalla. Hyvää oli ja annos oli visuaalisestikin tosi kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että innoistuit kokeilemaan ja maistui! Minusta visuaalisuus on iso osa ruokaa, kaunis annos on aina pikkuisen parempi! :)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.