2015/04/26

makkaria meilläkinJos on Piian kotona myllätty sisustusta uusiksi niin kuin sattuman oikusta sama asia vaivannut meilläkin. Pieneltä työreissulta palannut mies koki (iloisen?) yllätyksen, kun emäntä oli päättänyt vaihtaa makuuhuoneeseen keväisemmän ilmeen. Ja johan oli aikakin, sillä makuuhuone on pysynyt saman näköisenä oikeastaan koko sen reilun neljä vuotta, mitä olemme tässä asuneet ja suoraan sanottuna sen ilme on alkanut tuntua raskaalta.

Koska noin viisimetristen verhojen vaihtaminen on harvinaista herkkua ja riihen kangasmäärään tarvitaan sekä rahaa että korkeat tikkaat ripustamiseen, päätin nyt pelata varman päälle ja ostin valkoista pellavaa tuplaleveänä. Myös ompelemisessa laiskottelin ja otin palvelun samasta paikasta Eurokankaasta. Verhoihin ommeltiin ylös myös rypytysnauha: ei sen takia, että verhoja kamalasti rypyttelisin vaan siksi, että ripustaminen on siten helpompaa ja siistimpää, eivätkä verhotkaan niin helposti irtoa vaikkapa lapsen kiskaistessa alareunasta.


Valkoiset verhot vaativat kaverikseen valkoisen päiväpeitteen, jonka olin hankkinut Kodin1:stä jollain alennuskupongilla kevättalvella ja tyynyt löytyivätkin kotoa valmiina ympäri taloa. Tämän petauksen valikoi ja teki seitsenvuotias tyttäreni, joka valitsi ja asetteli tyynyt mielensä mukaan.

Ja lopuksi tultiin siihen vaiheeseen, joka työllisti hieman miestäkin. Piialta lainassa oleva sängynpääty lähti varastoon ja tilalle tehtiin kevyt hylly. Mietin puunvärin ja valkoisen yhdistelmää, mutta Piian rohkaisemana siitä tuli kokonaan koivun värinen. Hyllytuet ovat Jyskän Varastomyymälästä ja levy on liimapuulevyä K-Raudasta. hintaa hyllylle tuli noin 15€.


Hyllyn asetelmat ovat vielä vähän kesken ja samaten seinällä on edelleen Marimekon Fokus-kankaasta pingottamani taulu, jonka kohtaloa mietin. Tässä kohdissa iskee jo (vauhti)sokeus ja en osaa sanoa, saako se lähtöpassit ja jos, niin mitä tilalle? Samaten ikkunassa olevat Paulin pallot täytyy varmaan sävyttää hempeämmäksi, mutta se hoitunee kesälomareissumme tuliaisilla...


Tässä Suomen oikukkaassa keväässä makuuhuone näyttää silti mielestäni keväisen raikkaalta. Viimeistelyt siis mietityttävät, mutta osaisitko sinä vinkata tai linkata inspiraatiota avukseni?

-Paula

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja raikas!
  Meillä kun on ollut keittkö/olohuone remppaa, niin musta ja harmaa on hiipinyt mukaan ja on valkoisen kans aivan huippu. Keltainen on nyt se väri väri, joka tällä erää innostaa ja tippu tipluiba mukana, ainakin tämän kesän.
  Tänään vielä mies laittaa viimeiset listat ja sit pääsen sisustamaan huoneet loppuun.
  Ihanaa uutta viikkoa ja aurinkoisia päiviä!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, ja keltainen se vasta onkin aurinkoinen väripilkku!

   -Paula

   Poista
 2. Jos Fokus saa lähtöpassit niin täällä olisi paikka sille! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo vielä ehtinyt taas asiaa miettiä, mutta hyvä tietää, että adoptoija olisi olemassa :D

   -Paula

   Poista
 3. Kannattaisi opetella ensin niinkin alkeellinen asia, kuin yhdyssanojen kirjoittaminen.

  Ei tällaisia viitsi lukea, kun peruskielioppiasiat ovat hukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ehkä mulla ei vaan osaaminen riitä ;)

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.