2015/04/03

höyhenenkevyt omatunto
Jo useana pääsiäisenä olen tuskaillut, kun kaupasta löytyy vain kiinalaisia höyheniä koristeluun. Siksi olemme turvautuneet vitsojen koristelussa muihin keinoihin, esimerkiksi paperisulkiin, kreppipaperikukkiin ja silkkipaperiin. Toki muiden vitsoista kotiinkulkeutuneet sulatkin on laitettu kierrätyskäyttöön seuraavina vuosina. Tänä vuonna yritin olla ajoissa asialla, mutta en silti onnistunut löytämään eettisempiä sulkia. Niin, on se semmoista, kun tekee elämänsä vaikeaksi pikkuasioilla: ovathan pääsiäishöyhenet vain pisara meressä, mutta omatuntoni ei antanut periksi niitä ostaa.


Vaan kiireissäni en ollut katsonut lähelle sillä palmusunnuntaina kun kävimme lasten kanssa ihailemassa Toivolan Vanhan Pihan eläimiä, löysin sieltä maatiaiskukon sulkia! Niitä myi Hasa Design ihanien pisankamunien vieressä. Hintakin oli kohdillaan: iso kasa höyheniä maksoi kaksi euroa, joten ostin niitä ihan omaksi iloksi ja koristelin pari vitsaa olohuoneeseen koristeeksi. Paitsi että nämä ovat varmasti kaupan värjättyjä sulkia eettisempiä ja ekologisempia, ovat ne mielestäni  luonnontilassa niin paljon  kauniimpiakin. Auringonvalo taikoo mustista sulista esiin kauniita vihreän ja sinisen sävyjä ja ruskeissa on väripalettia vaikka kuinka.


Pajunoksien kaveriksi laitoin pari munankuoriin valamaani kipsimunaa ja koko asetelman kokosin Granitista joskus ostamani puulatikon kannelle. Siinä ne tasapainottavat TV-tasolla isoa ja rumaa televisiota: Tällä hetkellä minä katselen melkeinpä mieluummin tätä kuin ohjelmaa töllöstä!
Ja huomennahan vielä pääsevät vitsatkin käyttöön, kun läntinen Suomi trulllittelee. Me suuntaamme nyt sinne pikkutrulliemme kanssa ja kokoonnumme illalla kylän komeimmalle valakialle.


Rauhallista pääsiäistä!


-Paula

8 kommenttia:

 1. Kun pikkukoirani oli ihan pieni, se kantoi ylpeänä minulle fasaanin sulkia. Niitä kertyi eteisen ovenkarmiin jonkin verran. Taidanpa ottaa ne sieltä pääsiäistä koristamaan hetkeksi tänne tuvan puolelle.
  Asetelmasi on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaanin sulat ovatkin erityisen kauniita ja sinun tapauksessasi ne olivat siis todella lähituote! :)

   -Paula

   Poista
 2. Höyhenen kepeitä ovat kyllä kuvasikin, ihania ja tunnelmallisia. Ei ole koskaan tullut ajatelleeksikaan sulkien eettisyyttä, pääasiassa vain tätä materiahysteriaa ja juhlapyhien hillitöntä krääsätaivasta, mikä kaupoissa tuppaa odottamaan..Vanhoilla mennään ja kierrätetyillä :) Oikein ihanaa pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Liika on liikaa kulutuksessa. Askarteluhöyhenet eivät varmasti ole mitenkään iso asia verrattuna untuvatakkien, -peitteiden yms. höyhenmäärään, mutta melkoinen määrä niitäkin kieltämättä kaupan on.

   -Paula

   Poista
 3. Ihanat oksat ja sulat. Kyllä noissa silmä lepää paremmin kuin niissä perinteisissä ja riemunkirjavissa sulkasadoissa. Vaikka onhan nekin lasten tekeminä ihan symppiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset vitsat meillä otettiin kyllä ilolla vastaan nimenomaan lasten taidonnäytteinä :)

   -Paula

   Poista
 4. Hieno höyhenlöyty! Luonnonväriset höyhenet ovat tosiaan monisävyisinä upeita ja niin paljon kiinnostavampia kuin kaupan monotonisen väriset. Ja tuo eettisyyskin ihan eri luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kyllä paras maalarimestari mitä löytyy!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.