2015/01/01

minun ikioma pastellitupsupiponi

 
 
Jouluaattona lasten nukahdettua kaivoin esille Pikkulinnasta juuri tätä hetkeä varten ostamani ihanan pehmeät lankakerät Sublime Baby Cashmere Merino Silk Dk:ta viidessä eri värissä. Miten ihana lanka neuloa perusvillasukkalankojen jälkeen! Yleensä ennen joulua kudon lahjoja, mutta jouluna kutoisin vihdoin jotain ihanaa itselleni. Nyt tavoitteena oli talvitakkiini sointuva pipo.
 
 
Ensimmäinen ajatus oli tehdä palmikkopipo tupsulla, jotain sen suuntaista kuin tämä tai tämä, mutta koska sopivan väristä lankaa olli vain yksi kerä, muokkaantui ajatus nopsaan kirjoneuleeksi ja kahmaisin mukaani viisi eri väriä vähän mututuntumalla. Hetken selailin kirjaa 1000 Great Knitting Motifs ja sitten päädyin vain aloittelemaan neulontaa. Kuviot ovat aika perinteisiä neljän ja kahdeksan silmukan mallikeroja. Ajatuksenvirtaa jatkoin seuraavana päivänä istuessani apukuskin penkillä matkalla kohti Pohjanmaata. Lopuksi vielä tyttären joululahjaksi saamalla tupsueläinpaketin kehikolla tupsu ja pipo olikin yllättävän nopeasti valmis. Tykkään!
 
-Paula

14 kommenttia:

  1. Kiva pipo! Tuo lanka on todella ihanan tuntuinen käsissä ja käytössäkin. Löysin vaatehuoneen siivouksen yhteydessä pari kerää ihanan vaaleanpunaista ja mietin että kukakohan meidän pojista haluaisi siitä pipon kun itselle se on liian imelä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mulla on kans tässä käsittelyssä yksi vaaleanpunainen. Yhtään en tiedä kans kenelle :O

      -Paula

      Poista
  2. Ihana pipo! Minullakin on pipovaje, täytyypä neuloa se itse, ostamisen sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se aina ilo, jos se on lisäksi käsin tehty.

      -Paula

      Poista
  3. Wau sointuupa kivasti takkiin! Tuo kirja vaikuttaa hyvältä. Koitan tässä kunnostautua kirjoneulonnan parissa ja kuvioinspiraatiota kaivattaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankin sen kirjan äidille, mutta käyn aina välillä itekin kurkkimassa :)

      -Paula

      Poista
  4. Ihanan värinen ja on kuin tehty tuohon takkiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joph, tästä takistakin niiiiiin tykkään!

      -Paula

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.