2015/01/06

matosta lankakoriksi diy


Pitkä joululoma lähenee loppuaan ja huomenna koittaa taas arki. Loma on ollut hyvä ja tehnyt hyvää, muttei se arkikaan huono juttu ole. Lomalla on valmistunut monta pitkään suunnitteilla ollutta käsityötä, joista yksi tämä matosta tehty säilytin/lankakori/miksisitänyttaaskutsuisikaan.

 
Keskeneräiset käsityöt ovat kaivanneet sohvan viereen jonkin sijoituspaikan ja kylpyhuoneen matosta syntyi niille oivallinen säilytin. Maton ura lattialla loppui lyhyeen kun pesun jälkeen sen reuna lähti purkautumaan, mutta koska tykkäsin siitä muuten, piti sille keksiä jokin toinen käyttötarkoitus.
 
Ompelin maton käsin säilyttimen muotoon leikkelemättä sitä yhtään. Kiepautin maton lieriöksi siten, että sivut menivät reilusti päällekkäin. Ompelin pohja umpeen ja ompelin pohjasta kassimaisen samaantapaan kuin näissä joululahjaksi tekemissäni pikkukasseissa. Tämän jälkeen vielä sivusauma reunan alta  muutamalla pistolla yhteen, yläreunan taittaminen ja valmista tuli. Matto on sen verran tukeva, että säilytin pysyy hyvin pystyssä.
  
 
Aikasta kiva tuli! Samoin kuin tuosta korissa olevasta joululomahuivista, joka sekin juuri sopivasti valmistui ja josta myös myöhemmin vielä lisää kunhan saan siitäkin muutaman valokuvan napattua.
 
Mukavaa loppiaisiltaa ja tsemppiä muillekin, joilla huomenna koittaa paluu arkeen!
-Piia

22 kommenttia:

 1. Totta, matto onkin tuollaiseen tarpeeksi tukeva, hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, matto toimii tällaisessa erinomaisesti!

   -piia

   Poista
 2. Tosi hauska idea! Minun on pitänyt tehdä lattiatyyny vanhasta räsymatosta, kun vain saisi aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus aiemmin tehnyt räsymattotyynyjäkin, mukavia nekin! :)

   -piia

   Poista
 3. Onpa loistava idea! Meidän eteisen matto vetelee viimeisiään kun alkaa olla jo niin likainen, mutta senhän voisi vaikka värjätä ennen koriksi ompelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, uutta väriä vaan mattoon ja uuteen käyttöön! :)

   -piia

   Poista
 4. Siitähän tuli mukavan oloinen kori! Tarvitsisinkin jonkun tukevan korin olkkariin. Mä en vain osaa päättää mihin suuntaan olohuoneen väritystä alkaisi viemään. Se on ollutkin mietinnässä jo kohta kaksi vuotta :D Joskun asiat vain ei loksahda kohdalleen kovin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli ja tarpeeseenkin vielä! :) Ja mitä sitä kiirehtimään, kyllä se oikea väri jossain vaiheessa tulee vastaan, sitä ennen voi tehdä yhden korin ja jos ei sitten enää sovi sävyyn niin ainahan voi tehdä uuden! :D

   -piia

   Poista
 5. Hauska idea! Kaapissa olisikin yksi pieni ylijäämämatto, taidanpa tietää mitä sillä tästä ideasta inspiroituneena teen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto vaan kaapista käyttöön, tämä on mukavan nopea käsityö! :)

   -piia

   Poista
 6. Kiva idis! Nyt pitäs vaan olla ylimääräinen matto....

  VastaaPoista
 7. Ei vitsit mä olen kateellinen sekä luovuudesta että kädentaidoista. Rikkinäinen matto aiheuttais tässä päässä vaan harmaita hiuksia.

  VastaaPoista
 8. Upea! Itsellänikin on koriprojekti alkamassa. Vauva tarvitsee lelukorin, josta voi itse ottaa leluja, mutta mattoa ei nyt taida tähän hätään löytyä. ;) Ajattelin virkata taas trikookuteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki! <3 Trikookudekorit on mukavia ja toimivia nekin, tämän tosin pyöräyttää vähän nopeammin, kun joku on jo jalostanut sen kuteen valmiiksi materiaaliksi! :)

   -piia

   Poista
 9. Ihana!! Ihan hatunnoston saat! Yksinkertanen on aina vaan niin paras :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.