2015/01/13

pieni rasia hamahelmistä

 

Aikaisemmista hamahelmeilyista (1 ja 2) innostuneina uskaltauduimme kokeilemaan jotain hieman vaativampaa löydettyämme täältä ohjeet pieneen rasiaan. Tämä olikin sopivaa lomapuuhaa joululomalla ja teimme niitä pala kerrallaan. Tytär valitsi värit itse ja teimme ensiksi kannen yhdessä. Sen jälkeen hän teki vielä viisi samanlaista, joista mina sitten poistin helmiä ennen silitystä ohjekuvan mukaan. Näin eskarilainen onnistui tekemään rasian "ihan itse" ´pienellä avustuksella.


Ohjeeseen huomauttaisin että vaiheessa 4, on hyvä kuva, josta palat pystyy kopioimaan, paitsi että oikealla ylhäällä olevassa sivukappaleessa on virhe: sen vasemmassa yläkulmassa pitäisi tietenkin olla ensin kolme vaaleaa ja sitten kaksi harmaata. Tämän virheen korjaamisen huomaa kyllä, kun veraa kappaletta kansikappaleeseen.

Nyt ei sitten muuta kuin että näitä pitäisi tehdä lisää!

-Paula

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä oli kiva malli ja samalla kaavalla saisi varmasti monenlaisia tehtyä.

   -Paula

   Poista
 2. Onko tuo siis liimattu kasaan ja jos näin niin mitä liimaa käytit? Itse kokeilin kerran heijastimia tehdessäni vaikka mitä ja kaksikomponenttiliima oli ainut jolla sain edes jotenkin kaksi hamahelmilevyä pysymään yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei ole liimattu lainkaan. Palaset loksahtavat hyvin paikalleen, eikä niitä tarvitsisi varmaan ollenkaan kiinnittää. Minä silitin vielä paperin läpi valmiin kuution jokaisen sivun, jolloin palaset sulivat toisiinsa kiinni.

   -Paula

   Poista
 3. Ihana rasia. Tuota liima-asiaa minäkin pohdin, mutta kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liimaa ei tosiaan tarvitse, joten näppärästi valmistuu.

   -Paula

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla, vaikka se ei minulle sanokaan mitään :)

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.