2015/01/15

intialaiset


Vaikka neulon paljon en ole mikään tekninen neuloja. Kirjoneuleeni ovat aina vähän niin ja näin ja perus ainaoikeasta poikkeavat jutut eivät yleensä edes päädy puikoille. Muutaman kerran olen yrittänyt    neuloa varpaista varteen sukkia ja aloitinpa viime vuotisen jämälankavillasukkajoulukalenterin sukat, mutta niinpä nekin alkuinnostuksen jälkeen jäivät kesken, tuli liian leveät ja kantapäästä tuli hassu ja mitä näitä nyt oli. Tykkään simppeleistä neulomuksista, joita neuloessa voi nollata ajatuksia ja antaa langan kulkea puikoilla ilman suurempaa mietintää.


Joku aika sitten huomasin taitavan Sannan neulomat lapaset intialaisella peukalokiilalla ja päätin, että uuden vuoden kunniaksi voisi vaikka haastaa itseään ja kokeilla millaiset niistä tulisi. Eipä ole nimittäin ikinä koskaan ennen tullut neulottua lapasia minkäänlaisilla peukalokiiloilla...
 
Langanluonti-blogista löytyi hyvä ohje, joten rohkaistuin tätä erikoisuutta kokeilemaan. Ja kyllä vaan kannatti, tämä lapanen kun istuu käteen ihan valtavan hyvin ja eipä tuo teknisesti mitään lisäyksiä kummempaa edes vaatinut. Saatoin jopa tykästyä niin paljon, että tästä taitaa tulla seuraava lapasmallini kunnes taas muutaman vuoden päästä uskaltaudun kokeilemaan jotain muuta.
 
Jos intialainen peukalokiila ei ole vielä tuttu juttu niin kannattaa kyllä kokeilla! Innostuin jopa miettimään, että tuohonhan voisi saada jonkin kivan kirjoneuleen tai palmikon istumaan hauskasti, todennäköisesti raidat ovat ehkä kuitenkin se revittely, jonka seuraavaan lapaspariini teen! :D

-Piia

18 kommenttia:

 1. Just eilen ostin Novitan viimevuoden lapaslehden ja siinä neuvotaan tuo sama kiila. Ja myös minä ajattelin, että tuota pitää kokeilla. Hyvä Sinä! Hienosti on onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ennen tähän missään törmännyt ja kaikenlaisia kiiloja olen vierastanut kun olen kuvitellut ne niin vaikeiksi, mutta sitä ei tämä ainakaan ollut! :)

   -piia

   Poista
 2. Ehdottomasti pääsee listalle Kokeile :) Vaikka en minäkään mikään neulojanero ole, mutta nää simppelit jutut sujuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just sellainen simppeli, mutta erinomaisen hyvä! :)

   -piia

   Poista
 3. Ikinä en ole moisesta kuullutkaan mutta nyt kyllä täytyy kokeilla. Kiitos linkistä ja vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Olipa hauskaa että innostuit kokeilemaan! Ja kokeile ihmeessä vielä kirjoneulelapasiinkin, minulla kun ei siihen hommaan hermot riitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan sinulle inspiraatiosta, ilman sinua en olisi moisesta kuullutkaan! :)

   -piia

   Poista
 5. En ole koskaan tehnyt peukalokiilaa, tässä siis minulle myös haastetta :)

  VastaaPoista
 6. Ompa hassua ettei ole tullut kokeiltua tuota intialasta vaikka perus peukalokiila luonnistuu kyllä. :) Pitää siis haastaa itseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tämäkin on ihan simppelijuttu sinulle! :)

   -piia

   Poista
 7. En oo ikinä kuullutkaan. Mä täällä just väänsin lapaset perinteisellä kiilalla. Ensimmäiset vuosiin. Tuotapa voisi seuraavaksi kokeilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi varmaan sitä tavallista kiilaa sitten seuraavaksi. Hyvästä ohjeesta siihen saa vinkata! :)

   -piia

   Poista
 8. Onpas mielenkiintoisen oloinen peukalokiila. Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
 9. Hauskan näköinen peukku! Jospa tässä neuleinnostuksessa tulisi kokeiltua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.