2013/11/12

Pannumyssy ja kuusenkoristeita Meiran Cafe Hienon henkeen

Minulla oli ilo päästä mukaan Indiedays Inspiration bloggaajana Indiedaysin ja Meiran Cafe Hieno -kampanjaan, jossa kauniista Meiran Cafe Hieno Winter Edition-kankaasta tuli toteuttaa talvinen käsityöprojekti.


Kankaan nähtyäni oli selvää, että tekisin pannumyssyn. Pannumyssyt muistuttavat minua lapsuudesta, sillä ne kuuluivat olennaisesti mummolan kahvihetkiin. Pannumyssy paitsi toimii kahvipannun lämmittäjänä tuo se myös kauneutta ja tunnelmaa kattaukseen. 

Oli ihana ommella kauniista kankaasta se ihan ensimmäinen oma pannumyssyni. Ehkä omat lapsenikin tulevat myöhemmin muistamaan tämän jouluisen pannumyssyn ja joulun tunnelmalliset kahvihetket!

Oman pannumyssysi ompelemiseksi tarvitset kangasta ja vanulevyä, halutessasi myös helmiä ja metallilankaa, joista omaan myssyyni valmistui ripustuslenkki.

Leikkaa kankaasta mittojen mukaiset kangaspalat. Valmista tämän jälkeen halutessasi puuhelmirinkula ennen varsinaisen ompelutyön aloittamista.
Varsinainen ompelutyö alkaa ompelemalla vanylevyt kiinni vuorikappaleisiin ja ompelemalla vuorikappaleet toisiinsa.


Puuhelmirinkulan kiinnittämiseksi tarvitset myös pienen pätkän nauhaa. Itse ompelin nauhan samaisesta kankaasta, mutta voit myös käyttää valmista nauhaa tai ommella nauhan esim. kanttinauhasta.

Kun sekä vuori- että päälliskappaleet on ommeltu reunoistaan yhteen pujotetaan ne päällekäin ja ommellaan alareuna kiertäen reunat.


Tässä vaiheessa pannumyssysi on viimeistelyä vaille valmis. Käännä vielä työ vuorikappaleeseen jättämäsi kääntöaukon kautta ja työnnä tämän jälkeen vuoripuoli päällispuolen sisään. Huomaa tässä vaiheessa, että asettelet vanut molemmin puolin myssyä. Alareunan taittamalla saat pannumyssyysi tukevuutta ja se pysyy paremmin pystyssä. Mikäli olet käyttänyt kuviollista vuorikangasta, saat kuvion taitteeseen oikein päin, jos se vuorikappaleissa on nurin päin eli päinvastoin kun päälliskappaleissa.
Tämän jälkeen kahvit kiehumaan ja pannumyssy käyttöön! Minä en kuitenkaan vielä malttanut lopettaa ompelemista vaan tein vielä muutaman helpon kuusenkoristeen.
Valmiit koristeet ripustin huonekuuseen, keitin pannullisen Cafe Hienoa ja maltoin minäkin viimein nauttia rauhaisasta hetkestä kahvin ja käsitöiden kera talvisessa tunnelmassa takkatulen äärellä!


Meiran Cafe Hieno -brändisivulta löydät pannumyssyni lisäksi myös muita DIY-ideoita tällä kauniilla kankaalla toteutettuna. Sivuilla voit äänestää suosikkiasi ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan viisi Meiran herkullista tuotekassia.


Tunnelmallista tiistaista ja rentouttavia ja makoisia kahvihetkiä!

-Piia

16 kommenttia:

 1. Kuusenkoristeet saattaisitvat jopa minun ompelutaidoilla onnistua,täytyypä kaivaa ompelukone kaapista. Teillä on muuten hieno takka,onkohan se kenen valmistajan?
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenkoristeet voi ommella myös halutessaan käsin, varmasti ajavat asian niinkin! :)

   Takka on meidän itse suunnittelemamme ja paikan päällä muurattu, takkaluukku tilattiin Tapani Puosi Oy:stä mittojen mukaan. Tykätty on kovasti, erityisesti pidän tuosta kulmaluukusta!

   -Piia

   Poista
 2. Kyllä on hieno :)
  Kiitos ohjeesta, kivasti koottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukava jos ohjeesta on iloa, ohjeiden kirjoittaminen kun on ainakin minulle vähän haasteellista.

   -Piia

   Poista
 3. Hei huippua että pääsit ja lähdit tähän mukaan! Mäkin meinasin yrittää, mutten päässyt oikein mietinnöissäni eteenpäin. Tämä on kaunis ja käytännöllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jee oli mukava olla mukana! :D Miulle tuo kangas huusi heti pannumyssyä, joten ideointi oli helppo homma, samoin ompelu, ohjeiden kanssa menikin sitten tovi jos toinen! ;)

   -Piia

   Poista
 4. Kyllä ovatkin kauniita! Monikäyttöinen tuo kangas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Kangas on kyllä kaunis ja ihanan talvinen!

   -Piia

   Poista
 5. Onpa kivat ideat! Kävin heti äänestämässä ;-)

  VastaaPoista
 6. Mikähän mahtaa olla myssyn korkeus huippuun asti mitattuna? Tässä juuri tätä ohjetta tavaan, että pääsen lahjan tekoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiin myssyn korkeus suorana (ei taitosta alhaalla) on 35 cm. Toivottavasti ohje on sen verran selkeä, että lahja ennättää pukinkonttiin! :)

   -Piia

   Poista
 7. Tosi kiva ohje! Kuvassa, josta näkee kankaan mitat, taitaa kuitenkin olla virhe. Oisko oikea mitta pannumyssyn pohjalle 35,5 cm eikä 25,5 cm? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti tämän tekemisestä on jo sen verran aikaa, että en osaa sanoa onko mitta oikein vai väärin, pannumyssykin on jo vaihtanut omistajaansa, joten tarkistamaan en pääse. Tosin sama mitta on sekä kuvassa, että kuvatekstissä eli luulen, että mitta on ihan oikein. Kuvassa voi mittasuhteet vähän poiketa todellisuudesta. Ja jos mitat tuntuvat "vääriltä" niin ohjettahan voi aina soveltaa sille omalle pannulle sopivaksi! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.