2013/11/01

Kuka, mikä Piipadoo?


Blogiimme on viime aikoina tullut paljon uusia lukijoita ja koska emme varsinaisesti ole aiemmin itseämme sen tarkemmin esitelleet, ehkä se pian viiden vuoden bloggaamisen jälkeen olisi jo ajankohtaistakin! ;)

Aloitimme blogin kirjoittamisen helmikuussa 2009, ensimmäinen kirjoitus tuolloin kuului:
”Täällä aloitellaan yhteistä käsityöblogia. Siis heti, kun tulee viikonloppu ja saadaan työt tehtyä, siivottua, laitettua ruokaa, lapset päiväunille... Sitä tavallista äidin kiirettä riittää. Niin, mistä sitä aikaa käsitöille sitten oikein löytyy? Olisko yöunista?”

Piipadoon takaa löytyy kaksi kirjoittajaa, Piia ja Paula, jotka tykkäävät tehdä, mistä blogimme nimikin aikanaan syntyi: Pii-pa-doo. Ajatus blogiin tuli, kun olimme molemmat äitiyslomalla ja asuimme naapureina. Olimme ystävystyneet samanikäisten tyttäriemme syntymän jälkeen ja todenneet molempien olevan kiinnostuneita käsitöistä. Blogimme alkoikin puhtaasti käsityöblogina, eräänlaisena päiväkirjana kaikesta siitä, mitä syntyi neuloen, virkaten, ommellen tai askarrellen. Myöhemmin blogin aihepiiri on laajentunut käsittelemään myös sisustusta, ruokaa, leivontaa, mitä milloinkin. Itse tekeminen seuraa kuitenkin näissäkin vahvasti mukana. 

Ja jostain sitä aikaa on löytynyt jo yli 900 blogikirjoituksen verran! Useimmiten se aika edelleen taidetaan niistä yöunista ottaa. Kun intohimo tekemiseen on suuri, pärjää sitä toisinaan vähemmilläkin unilla!
Kuka Piia?

Olen pian 34-vuotias nainen, kahden lapsen, tytön ja pojan äiti, vaimo, insinööri, työn ohessa opiskelija, käsillä tekijä ja sisustusintoilija. Kipinä käsitöihin syttyi minulle oikeastaan äitiyden myötä. Kotona ollessa oli aikaa tehdä ja välillä tarvekin saada jotain konkreettista aikaiseksi. Sillä tiellä edelleen ollaan, vaikka kotiäidin arki on taas vaihtunut toimistotyöhön.

Olen sitä ihmistyyppiä, joka tekee jotain koko ajan. Sohvalla istuminen tyhjin käsin ei ole minulle rentouttavaa, mutta kun käsiin otettaan puikot ja lankaa, voisin istua siinä vaikka koko päivän! Sama koskee kotia ja sisustamista: Aina voisi tehdä ainakin jotain ihan pientä, ommella uusi tyynynpäällinen, vaihtaa huonekalujen järjestystä, asetella hyllyjä uuteen uskoon tai vaikka sitten siivota… Uuden omakotitalon valmistuminen kolmisen vuotta sitten ei ainakaan tuonut helpotusta tähän sisustusintoiluun!

Blogin kirjoittaminen on minulle mukava harrastus, jonka myötä taidot ovat kehittyneet käsitöiden lisäksi myös kirjoittamisen ja valokuvaamisen osalta. Olen tavannut blogin myötä ihania ihmisiä ja edelleen jokainen kirjoituksiini tuleva kommentti lämmittää mieltäni enemmän kuin arvaattekaan! 

Bloggaaminen yhdessä ystävän kanssa tekee bloggaamisesta paitsi vieläkin mukavampaa, myös vähän ”helpompaa”, kun toisen inspiraatio ruokkii toista. Yhdessä ideat myös usein jalostuvat astetta paremmiksi! Blogi on minulle sitä omaa aikaa, vastapainoa siviilityölle ja opiskelulle, oman sisäisen käsityöläisen ja sisustajan toteuttamista!


Kuka Paula?

Olen vielä hetken 35-vuotias Jyväskylässä asuva eteläpohjalainen. Olen kahden lapsen äiti, yhden miehen puoliso, yhden kissan palvelija. Olen humanisti ja kieltenopettaja. Olen innostuva puuhastelija, vaikka toisaalta luonteeltani olenkin tasainen kuin Lakeus. Minulla on aina useampi pallo ilmassa ja joskus muutama maassa. Yllättävän usein kuitenkin saan kopinkin.

Olen kasvanut perheessä, jossa tehdään itse. Isäni osaa rakentaa ja äitini ja äidinäitini ovat opettaneet minut tikkuamaan, eli kutomaan jo lapsuudessa ja tästä verenperinnöstä olen hieman ylpeäkin. Koulussa kuitenkin käsitöistä sain huonoimpia arvosanojani, enkä oikein innostunut niistä puuhista. Koulun ulkopuolella kyllä sitten väkersin kaikenlaista. Ensimmäisen äitiysloman aikaan innostuin taas toden teolla tekemisestä ja tutustuin toiseen tekijään, innostuvaan ja innostavaan Piiaan, jonka kanssa ajatukset ja ideat kävivät luontevasti yhteen. Tässä sitä vielä ollaan, piipadoon tytöt.

Bloggaaminen on harrastusta ja dokumentointia ja kuten elämässä muutenkin, on siinä tärkeintä ihmiset. Jokainen tullut viesti blogiin tai sähköpostiin on tärkeä ja pyrin aina vastaamaan niihin. Tämän lisäksi toivon, ettei vuorovaikutus rajoittuisi vain virtuaaliseen maailmaan, vaan kohtaamispaikkoja oikeassa elämässäkin löytyisi.

Pääsääntöisesti kirjoittamiini postauksiin liittyy itse tekeminen ja käsityöt, mutta pidemmän päälle blogi on tullut niin tärkeäksi ja omakohtaiseksi, että koen vaikeaksi rajoittaa aiheita vain siihen pieneen osaan eämästäni. Sitä myöden väliin lipsahtaa muita itselle tärkeitä asioita, kuten kotiin ja matkusteluun liittyviä asioita. Pyrin kuitenkin pitämään postaukset kepeinä ja painottaa kivoja ja kauniita asioita. 

***

Tämä siis tarina Piipadoon takaa. Semmoinen suloinen sekametelisoppa tämä blogimme on, vähän sitä sun tätä, jota ilolla yhdessä teemme! Jos haluatte kysyä meiltä jotain, jättäkää rohkeasti kysymyksiä kommenttilaatikkoon, niin yritämme niihin parhaamme mukaan vastata. Olisi myös mukava kuulla mistä te Piipadoossa pidätte, onko esimerkiksi jotain aiheita, josta toivoisitte meidän kirjoittavan enemmän.

Mukavaa alkanutta marraskuuta Teille jokaiselle ja hyvää movemberiä! ;)

Piia & Paula

36 kommenttia:

 1. Hihii, voi ei mitkä viikset! Meinaatteko koko kuukauden kulkea noiden kanssa movemberin hengessä? ;)
  Olipa tosi kiva kuulla keitä, mistä ja miten te ootte. Ihanan inspiroiva blogi teillä onkin. Monia teiltä poimittuja ideoita on mulla päässä muhimassa. Jatkakaa vaan samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moveber kalapuikkoviiksineen, hui!

   Kiitos Petra viestistä. Blogeista inspiroituu itsekin, joten ihanaa, jos pystyy sitä samaa edes vähän itsekin välittämään.

   -Paula

   Poista
  2. Kiitos Petra minunkin puolesta! Lasit voisin ottaa, viiksiä en! ;)

   -Piia

   Poista
 2. Kiva esittely teistä. Itse tykkään eniten käsityötyyppisistä ym. käsintekemispostauksista blogissanne. Vähiten minua kiinnostaa sisustaminen ja ostamiseen liittyvät aiheet. Käyn välillä blogissanne kyllä ihailemassa myös seesteisiä ja graafisia sisustuksia. Olen saanut Piipadoosta visuaalisia vaikutteita, mm. pakkomielteen salmiakkiruutuihin :-o. Jatkan mielenkiinnolla seurailua edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla, Elina taas on ollut niin ihania palmikkokuvioita, että mielessäni kytee ajatus kokeilla itsekin!

   Itse tekeminen on meidän ydinajatuksemme. Aina on mukavampi tehdä tai tuunata itse kuin ostaa valmiina.

   -Paula

   Poista
  2. Kiitos Elina! :) Ja pahoittelemme osallisuuttamme pakkomielteeseen! ;D

   -Piia

   Poista
 3. Kiitos tästä postaukseta. Kiva saada lukea teistä vähän enemmän, vaikka jotain toki jo ennesään tiesinkin. Piian kanssa taidetaankin sitten olla kollegoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja anteeksi "kirotusvireistä" edellisessä kommentissa. Kännykällä kun kirjoittaa, niin aina ei oikein natsaa. :)

   Poista
  2. Ja pianhan me nähdäänkin, niin ehditään tutustua lisää!

   -Paula
   Toinen, joka kirjoittaa välillä ihan mitä sattuu tällä kosketusnäytöllä.

   Poista
  3. Jen, siltä vaikuttaa! :) Täytyykin tästä jutella enemmän kun tavataan! ;)

   -Piia

   Poista
 4. Olipa kiva lukea teistä ja blogin historiasta, uusi lukija kun olen. Olette molemmat tosi inspiroivia ja osittain myös teidän ansiosta sain eilen valmiiksi ensimmäisen onnistuneen pipon. Kiitos siis siitä! Käykääs kurkkaa tämän käsityöläisen (ehkei kuitenkaan vielä) ensimmäinen luomus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ihanaa! Ja ihan mahtavia tuunausjuttuja sinulla muutenkin blogissasi. Tuo vessajuttukin :)

   -Paula

   Poista
  2. Hei kiitti! Lämmitti todella! :)

   Poista
  3. No ihan mahtava pipo! :) Hienooo! :)

   -Piia

   Poista
 5. Hauska tutustua! Olen seuraillut blogianne jonkin aikaa, ja hyvältä vaikuttaa. Paulalle erityisterveiset, sillä minäkin oln eteläpohjalainen ja kieltenopettaja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tutustua kolleegaan ja heimosisareen. Pohjalainen on phjalainen, vaikka muualle muuttaisi (tai voissa paistaisi).

   -Paula

   Poista
  2. Näin eteläsavolaisin silmin voisin väittää, että pohjalaiset on kyllä ihan oma rotunsa! ;)

   -Piia

   Poista
 6. Ihana postaus ja ihania olette myös te <3 Varmaan kiva blogata kaksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset myös sinne Vaasaan :)

   -Paula

   Poista
  2. Kiitos Johanna! <3 Ja joo, ainakin minulle tämä kimppabloggaus sopii! :)

   -Piia

   Poista
 7. Eikä, en olekaan ennen tajunnut mistä tuo piipadoo-nimi tulee! Jotenkin olen yhdistänyt sen siihen vauvojen kukkuu-leikkiin, peek a boo, enkä ole sen kummemmin koskaan ihmetellyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tuo peek-a-boo kyllä liittyi myös nimikehittelyyn.

   -Paula

   Poista
  2. Kunnian nimestä voin ihan täysin antaa Paulalle! :) Hyvän kehitti! :)

   -Piia

   Poista
 8. Hei tosi kiva postaus näin vanhallekin lukijalle! Mä oon ainakin ihan kaikkiruokainen lukija, teidän tyylinne kyllä välittyy aiheesta kuin aiheesta. Kivaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Se kun on välillä hankalamiettiä, mitkä jutut päästää blogiin ja mitkä ei.

   -Paula

   Poista
  2. Kiitos Katri ja kivaa syksyä myös sinulle! :)

   -Piia

   Poista
 9. Ihanat te, teistä mä tykkään! :) Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 10. Ihana innostava blogi ja bloggaajat! Aivan alusta asti olen blogianne lueskellut, ja rohkenenpa väittää, ettei yksikään blogiteksti ole jäänyt lukematta. Kiitos, jatkakaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, melkoinen konkari siis olet. Mukava kuulla.

   -Paula

   Poista
  2. Oi kiitos Anksu! Toivottavasti jatkossakin jutut innostavat! :)

   -Piia

   Poista
 11. Olipa mukava postaus! Satuin löytämään bloginne googlettamalla kerran vauvan villasukkaa. Kuvahaulla onnistuin löytämään blogistanne vauvan raitasukat. Siitä päivästä lähtien bloginne pääsi kertaheitolla niiden blogien joukkoon, jotka käyn päivittäin kurkkaamassa. Teidän bloginne todella saa mielen iloiseksi! Meitä yhdistää tekemisen ilo ja neulominen. Blogistanne oon löytänyt monta juttua, jotka oon jo ehtinyt toteuttamaan ja liudan niitä, jotka olisi vielä mukava toteuttaa itsekin. Tykkään kovasti - ei voi muuta sanoa :) t. Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olemme onnistuneet antamaan toteuttamisen arvoisia ideoita!

   -Paula

   Poista
  2. Iso kiitos Kata! On ihana kuulla, että blogimme ilahduttaa ja tekemisen ilo välittyy ruudun toisellekin puolelle!

   -Piia

   Poista
 12. Löysin blogiinne vasta tovi sitten, mutta se olikin sitäkin mukavampi löytö :) Inspiroiva blogi! Kiitos :)

  P.S Aina tulee pieni jännityslisä, kun tietää, että joku bloggaa samassa kaupungissa kuin itsekin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.