2013/11/15

käsityön juhlaa

Jatketaan vielä tällä museokauppa ja museolinjalla. Aalto museon museokauppa kirjoitukseni kommenteissa oli maininta myös toisesta mukavasta museokaupasta täällä Jyväskylässä. Niinpä päätin suunnata kameran kanssa myös sinne ja vinkata tästäkin kivasta kohteesta eli kyseessä on Suomen Käsityön museo ja sen yhteydessä sijaitseva museokauppa


Jos Aalto museo on vähän syrjässä, löytyy Käsityön museo taas aivan Jyväskylän ydinkeskustasta kävelykadun varrelta. Suomen käsityön museo on valtakunnallinen erikoismuseo ja sen missiona on säilyttää, hoitaa ja välittää suomalaista käsityökulttuuria, käsityön perinteitä sekä tietoja ja taitoja. Museon tarkoituksena on edistää käsityön arvostusta ja tukea käsityöläisyyttä ammattina, harrastuksena ja taiteena. Museo tekee siis hyvin merkittävää työtä käsityön puolestapuhujana ja sekös jos mikä lämmittää minua käsityön harrastajana. 


Museon alakerrassa sijaitseva museokauppa on omalta osaltaan tukemassa käsityöläisyyttä. Kaikki museokaupassa myynnissä olevat tuotteet ovat käsin valmistettuja Suomessa. Valikoimaan kuuluu useiden yrittäjien yksilöllisiä tuotteita ja näin joulun alla museokauppa onkin oiva paikka hankkia mukavia muistamisia pukinkonttiin!Käsi- ja taideteollisuusjärjestö Taito ry ja Suomen käsityön museo ovat nimenneet vuoden 2013 käsityön juhlavuodeksi ja juhlanäyttely on nähtävillä museolla vielä 8.12. saakka. Kauniissa näyttelyssä on esillä ajankohtaista ja palkittua suomalaista ammattikäsityötä sekä työpajoja oman käsityön tekemiseksi. 


 

Käsityön juhlavuoteen liittyen Suomen Käsityön museo on voimakkaasti esillä myös nyt viikonloppuna, 15.-17.11.2013, järjestettävissä Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella, joissa käsityön juhlavuosi näkyy mm. messujen ohjelmatarjonnassa. 


Olemme parina aikaisempana vuonna osallistuneet messuille ja messujen face to face-blogikahvilaan, mutta tänä vuonna joudumme ne valitettavasti jättämään väliin. Teitä, jotka paikalle pääsette, suosittelen ehdottomasti käymään museon messuosastolla, jos ei muuten niin nappaamassa ovenripaan mainio Käsityöt kesken -kyltti! Aivan loistava idea, jokaisen käsitöitä harrastavan must have! :) Ja jos messuille ei pääse, voi näitä kylttejä myöhemmin ostaa museokaupasta vain viidelläkymmenellä sentillä!

Mukavaa perjantaita, joka muuten on ilmainen museopäivä, joten tänään pyörähtämään vaikka Suomen Käsityön museoon!

-Piia

2 kommenttia:

  1. Kässämuseo on paras! Harmi etten kolunnut messuosastoa nähtävästi tarpeeksi tarkkaan, kun en huomannut ottaa itselleni tuollaista kylttiä :)

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä ihana! :) Kyltti on minusta kyllä onnistuneen oivaltava! :)

    -piia

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.