2013/11/05

Muistamisen arvoinen museokauppa


Kirjoittelin taannoisen Tampereen reissun jälkeen Domdomin myymälästä ja toiveesta, että Jyväskylään saataisiin joskus jotain vastaavaa. Vaikkei Jyväskylässä valittettavasti ole ihan sellaista valikoimaa sisustusliikkeitä kuin Tampereella, löytyy meiltäkin onneksi muutamia.  Ja koska museokaupat ovat erityisen lähellä sydäntäni, haluan paikallisista liikkeistä nostaa erityisesti esiin välillä myös itseltäkin unohtuva helmen, nimittäin Alvar Aalto-museon museokaupan


Alvar Aalto-museo sijaitsee hieman Jyväskylän keskustan ulkopuolella Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa. Museo on rakennustaiteen ja muotoilun erikoismuseo ja Aalto-informaation kansallinen ja kansainvälinen keskus, jonka yhteydessä on toiminut museokauppa vuodesta 2006 alkaen.




Kauppa on viehättävä kokonaisuus, josta löytyy museon omien ihastuttavien pientuotteiden, Alvar Aalto julisteiden, kirjojen ja korttien lisäksi myös mm. Artekin huonekaluja, valaisimia sekä kankaita. Tuotevalikoimaan kuuluu myös mm. Muuton, Iittalan, Verso Designin ja Vitra Design Museumin tuotteita.

Museokauppa on auki museon aukioloaikoina eli tiistaista sunnuntaihin klo 11.00-18.00. Museokaupassa voi vierailla myös ilman museon pääsymaksua, tosin museon pysyväis- ja vaihtuvat näyttelyt ovat nekin tutustumisen arvoisia ja perjantaisin ilmaisia. Koko marraskuun ajan myös muina päivinä museon näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta keskisuomalaisella kirjastokortilla, joten nyt viimeistään Alvar Aallon kadulle!


-Piia

28 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihana kauppa ja aikalailla piilossa! Monet paikallisetkaan eivät tiedä, mitä aarteita sieltä löytyy. Itsekin kirjoittelin samasta shopista taannoin: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/03/designherkut-aallon-museokaupassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa museokaupassa on noin laaja valikoima ja kaikki ihanuuksia! Hyvä, että kaupan olemassa olosta muistutellaan! :)

   -Piia

   Poista
 2. Tuolla on tehnyt mieli käydä jo vaikka kuinka kauan, kun se on sopivasti mökkimatkan varrella, mutta jostain syystä perheen miespuolinen autokuski ei oo koskaan kääntänyt rattia siihen suuntaan... Täytyy ite ajaa seuraavalla kerralla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti itse ensi kerran rattiin ja ostoksille! :D Museon yhteydessä on myös kahvila, joten samalla voi nauttia matkaeväätkin!

   -Piia

   Poista
 3. Miten mulla on mennyt ihan ohi tuo kauppa, vaikka Jyväskylässä olen asunut jo piiiitkään! Voih, täytyypä joskus käydä ihastelemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppa on tosiaan sen verran sivussa, että moni ei tiedä sen olemassa olosta, siksi halusinkin kaupasta kirjoittaa kun se meinaa aina välillä itseltäkin unohtua! :)

   -Piia

   Poista
 4. Täytyy myöntää, että en ole koskaan käynyt Alvar Aalto-museossa, enkä kyllä tiennyt tuon kaupan olemassaolostakaan. Vaikka nyt on vierähtänyt jo neljä vuotta Jyväskylässä asuen, ja muutenkin Jyväskylä on ollut tuttu kaupunki. Noh, ehkä Alvar Aaltoa on saatu tarpeeksi yliopiston rakennuksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihan yliopiston kupeessa eli joskus luentojen välissä ostoksille hakemaan vaikka kiva vihko tai kyniä! ;)

   -Piia

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Museossa olen käynyt, ja putiikissakin piipahtanut. Mutta olin täysin unohtanut koko kaupan! Ehdottomasti pitäisi käydä siellä ihan ajan kanssa. Domdom on kerrassaan ihana! t. Sani
  Ps. Blogissani on nyt arvonta, toteutettu yhteistyössä Domdomin kanssa:

  http://kotona-blogi.blogspot.fi/2013/11/graafista-leikkia-arvonta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupan valikoima on kyllä kiva, kuten Domdominkin, pitääkin käydä sinun arvontaasi kurkkaamassa! :)

   -Piia

   Poista
 6. Hei miks mä en oo ikinä käyny tuolla tai tienny sen olemassa olosta! Nyt kyllä täytyy antaa satinkutia isännälle, joka on Jyväskylästä kotoisin! Kiitos tästä vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi havaittavissa, että miespuoliset perheen jäsenet eivät ole niin innostuneita tästä kuin naiset! ;) Ensi visiitillä sitten shoppailemaan!

   -Piia

   Poista
 7. Hyvä vinkki ja juuri oikeaan aikaan! En ole ennen tuolla käynyt, mutta tämän voisi ottaa ohjelmaan loppuviikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen vilpittömästi piipahtamista tuolla, kaupasta löytyy isompaa ostettavaa, mutta myös pieniä kivoja edullisempia juttuja.

   -Piia

   Poista
 8. Miten tämä on mennyt minulta ihan ohi, vaikka samalla kirkolla asunut jo 14 vuotta, hups!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hups! :D Nyt pikaisesti vahinko korjaamaan! Ja hei hauska huomata, että sinäkin olet täältä, ehkä joskus törmätään! :)

   -Piia

   Poista
 9. Tää on hyvä vinkki! Kauppa on monilta paikallisiltakin piilossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kuulostaa siltä, että monelle jyväskyläläisellekin kauppa on uusi tuttavuus!

   -Piia

   Poista
 10. Tuo on kyllä aivan ihana liike ja museo! Itsekin tullut käytyä vain kerran, vaikka Jyväskylässä olen asunutkin jo kohta 20 vuotta. Täytyypäs taas piipahtaa, kiitos muistutuksesta! :) Toinen kiva liike, jota ei ehkä liikkeeksi miellä, on Suomen Käsityön Museon liike Jyväskylän kävelykadun yläpäässä. Sielläkin on loistavia näyttelyitä ja perjantaisin vapaa pääsy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! :)
   Käsityö museon liikessä tulee käytyä aika useastikin, se on vähän paremmin saavutettavissa kun tuossa keskustassa on. Ja tosiaan perjantaina sinnekin pääsee ilmaiseksi, niinkuin melkein mihin tahansa museoon! :)

   -Piia

   Poista
 11. Keski-Suomen kirjastokortilla pääsee ILMAISEKSI sisään tammikuun loppuun saakka:
  -Alvarimuseoon
  -K-S taidemuseoon
  -Suomen käsityömuseoon
  -K-S taidemuseoon

  t. Heidi H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta Heidi, näin näyttää tosiaan olevan, hieno juttu! :)

   -piia

   Poista
 12. Aivan ihana paikka!! Kävimme siellä Eino-myrkyn sunnuntaina ja olipa ihanan rauhallinen ja valoisa paikka vierailla! Kiertelimme pikaisesti myös museon ympäri ja päätimme tulla sinne uudelleen ajan kanssa niin, että museoon jää aikaa paremmin ja välillä istumme leppoisasti kahvioon.
  Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka paikkakuntalaisille kuin vieraillekin. Me ainakin listattiin jo ihmiset, ketkä raahataan Aaltoon.
  Ainut ISO miikka tulee parkkitiloista...

  t. uusi kaupunkilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan mahtavaa, että löysitte museon ja tykästyitte! :)
   Parkkipaikat ovat tosiaan tällä hetkellä vähän ongelma, mutta helpotusta on pian tulossa. Entinen parkkipaikkahan on siinä Ruusupuiston rakennustyömaan alla, mutta sitä vastapäähän kulmaan on jo rakenteilla uusi parkkipaikka, jonka pitäisi käsittääkseni valmistua aika nopeasti.

   -piia

   Poista
  2. hih, Eino-myrkyn päivä oli oikein sopiva aika vierailla. Joskin se oli siis myrSky :D Sorry tuo kirjoitusvirhe :D
   Ja hyvä, kun parkkitila paranee. Tulee tarpeeseen.

   Poista
  3. Sujuvasti luin kirjoitusvirhettä huomaamatta! :D

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.