2011/04/01

Kevyt kevätpipo


Olin kevätpipoa ja juna-neulottavaa vailla. Olin hypistellyt Paulan luona ihanaa Dropsin Baby Alpaca-silk-lankaa, josta Paula on neulonut tämän Elenan ja tämän Heddan, ja ei se auttanut kun itsekin suunnata Poppeliin ostoksille.

Kuten olen jo aikaisemmin todennut, minulla ei kärsivällisyys riitää suureellisten pitsineuleiden tekoon, ja junassa ja luennoilla neulottavan on muutenkin oltava helppoa. Perus joustinneulepipoa en kuitenkaan halunnut, joten toteutin tämän todella helpolla pitsineuleella, jossa joka toinen kierros neulotaan oikein ja joka toisella toistetaan *langankierto, kaksi oikein yhteen, yksi oikein*, ohje tätä mukaillen.


Koristeeksi tein muutaman kukan niistä ihmeellisistä henkarinaruista, joita nykyisin on jokaisen vaatteen niskassa ja olkapäissä ja kaikkialla. Minulla ei ole ikinä aikaa viritellä vaatteitani henkariin saati niihin naruihin, ja koska niiden funktio on minulle muutenkin vähän harmaanpeitossa, olen todennut ne hyviksi askartelu- tms. käyttöön. Kaupasta kotiin tultaessa saavat minulta aina heti saksesta ja niitä onkin kertynyt vinopino ompelukaappiin vaikka kukkia varten!

-Piia

5 kommenttia:

 1. Mullakin on pussi, johon kerään noita "henkarinauhoja" uusista vaatteista, joihinkin parempiin avokaulaisempiin mekkoihin jätän, että pysyvät henkarilla... =)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin kerätään henkarinauhoja! Niillä on hyvä vaikka leikittää kissaa :D

  VastaaPoista
 3. What a gorgeous hat...I adore the colour
  xx

  VastaaPoista
 4. Hyvä kuulla, etten ole ainoa, joka noita nauhoja keräilee! ;D Pitäisi pistää oikein aivoriihi pystyyn, mihin kaikkeen niitä voisikaan käyttää!

  Thanks, Tammi! :) I'm not very good at useing bright colours, even though I'd sometimes like to, but still I end up useing muted colors, they are just more my style.

  -Piia

  VastaaPoista
 5. Miten kaunis. Mä keräilen niitä nauhoja myös. Olen huono ´roikottamaan´ (varsinkin trikoo)vaatteita henkarilla, joten ne on täysin turhia meillä. Joten niitä kertyy. Jos niitä ei leikkaa pois, ne tunkee ulos vaatteesta ja viipottaa perässä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.