2011/04/07

Mustaleski ja myrkkymuratti

Minulle ja Piialle on näyttää kertyneen kierrätettävää materiaalia sen verran, että niitä on ommeltava pois. Tyynyjä on kätevä tehdä ja tässä sarjassa on jo aiemmin syntynyt kudetyyny, perhepotrettityyny ja Piian sydäntyyny. Nyt polkaisin vaihteeksi hieman tummempia sävyjä.

Mustaleski syntyi mummulasta saadusta alunperin valkoisesta lakanasta ja pitsiverhosta. Verho oli paikoitellen kellastunut, joten kokeilin värjätä osan siitä mustaksi. Samalla kylpyyn pääsi puolet lakanasta.


Ja kun mustaa lakanakangasta nyt oli, niin tein myös Myrkkymuratin, johon ompelin vanhan pitsiliinan.


Molemmat vaaralliset naiset ovat kooltaan 50x50cm ja mietin niitä lattiatyynyiksi, sillä huomaan pyöriväni lasten kanssa enemmän matolla kuin istuvani sohvalla. Myös lapset tykkäävät meuhkata tyynyillä.

Vetoketjun tein tällä kertaa upottamalla takakappaleeseen, sillä tällä tavalla se on minusta helpompi saada nätisti laitettua.


Värityksestä tuli kyllä hieman hurja, joten epäröin vielä, sopivatko nämä meille. Ja tyynynpäällisiä syntyy täällä lisää. Muutama projekti on vielä kesken, vaikka oikeesti en enää tiedä, mihin nämä kaikki laitan!

-Paula

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis tuo tumma! Vihreäkin on minun makuuni. Vanhat pitsit ovat aina niin kauniita!

  VastaaPoista
 2. Hauskat tyynyt, varsinkin tuo mustaleski on todella hieno!

  VastaaPoista
 3. Tuo mustaleski on ihana! Ihana idea ja kaunis totetutus.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista. Näitä pitsiliinatyynyjähän on varmasti nähty, mutta tuo vihreää väri oli mieleeni. Toisaalta, epäiröin edelleen, että nämä molemmat ovat meille vähän liian rock. Kiva tämmösiä on tehdä, mutta osalle olisi myös hyvä löytää joku muu loppusijoituspaikka kuin oma koti.

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka tahtoisinkaan tarjota mustalleleskelle uuden kodin ja höykyttävät lapset :) Olisikohan se mahdollista??
  Viestiä voi laittaa kaisa.nyman@netti.fi

  -Kaisa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.