2011/04/15

Ihan oikea prinsessa

Pienen tytön äitinä olen huomannut, että kyllä ne kaikki prinsessoja tahtoo olla. Niin vain menevät juhlamekot prinsessamekkoihin ja kruunu pitää saada. Kun neitokainen onnistui hajottamaan kaksi kaupasta ostettua kruunua vuorokauden sisään, äiti päätti, ettei noita enää meille. Hetken oltiin kruunutonna, mutta nyt sain aikaiseksi tehdä uuden kruunun.

Ohje: Suuri Käsityölehti 4/2011, pienillä muokkauksilla.

Lanka: Novita Butterfly

Koukku: 4mm

Lopuksi tärkkäsin liemellä, jossa oli 1dl vettä ja 1dl sokeria. Hieman pehmoiseksi jäi, joten voi vaatia uuden tärkkäyksen, kun sitä on hetki leikeissä käytetty.

-Paula

13 kommenttia:

 1. Onpa hieno! Katselin tuota ohjetta itsekin, mutta oletin sen olevan itselleni liian vaikea virkkaustyö. Oliko kovin haastava homma?

  VastaaPoista
 2. Siis niin hieno kruunu etten ennen oo nahny. Kylla on onnekas prinsessa!!!

  VastaaPoista
 3. Tosi helppo tämä oli. Tein vain suljettuna ja aloitin 1krs ks, niin tuli jämäkämpi aloitus. Viimeiset kjs-ketjut alareunaan jätin lisäämättä. Piikit ei meinannut mennä ihan tasan, mutta laskemallahan nekin menisi. Nyt tein muutaman kerran pylvään joka silmukkaan, että meni tasan, eikä sitä lopullisessa työssä huomaa.

  -Paula

  VastaaPoista
 4. Näihin kruunuihin voi muuten liimata ne rikkimenneiden jalokivet myös mukaan... paitsi ne taitavat kyllä olla prinsessan aarrekammiossa. Kahden tytön äitinä on kokemusta moisesta.

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö, jälkimmäisestä otin itselleni ne talteen, eli voinpa hyvinkin hyödyntää vinkin!

  -Paula

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana! Pitää tehä itekkin tuommonen, vaikkei ole vielä ketään, kuka käyttäisi ja prinsessailisi!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis kruunu. Olen itse myös aikonut virkata, mutta se on jäänyt ja löytyyhän tyttäreltä kolme erilaista kruunua ennestään :), että ei ihan akuuttia tarvetta taida olla. Kaikenlaisia tilauksia kyllä satelee, kun vaan ehtisi jonkun toiveen niistä täyttämään.

  VastaaPoista
 8. Hauska! Ps. puuliima-vesiseoksella pitäisi ehkä paremmin muotonsa rajummissakin leikeissä..

  VastaaPoista
 9. Kaunis kruunu, itsekkin mietin, josko tuolla ohjeella saisi kruunun, joka kestäisi vähän kauemmin... =)
  Jos haluaa kovan tärkin sokerista niin suhde on 1 vettä:2 sokeria.

  VastaaPoista
 10. Kyllä jokaisella pikkutytöllä täytyy kruunu olla - ja äidillä kans ;)

  Olen virkannut paljon kruunuja ohuesta hopeoidusta kuparilangasta. Niitä ei tarvitse tärkätä ja kestävät kauan. Lankaa saa askarteluliikkeistä, joskus jopa Tiimarista, tosin siellä värivalikoimat eivät ole niin herkkuja.

  Ja jos virkkuukoukku ei pysy kädessä, voi ostaa paksumpaa hopeoitua lankaa, pujottaa siihen pieniä siemenhelmiä ja taitella pohjarenkaaseen 'siksakkia'.
  Yhdellä kerroksella saa kruunun prinssille, parilla prinsessalle ja kolmella kuningattarelle ;)

  VastaaPoista
 11. Hieno kruunu. Niin ja suurkiitos. Arpajaispalkinto on tullut perille. Nuori neiti nappasi sen heti itselleen käyttöön. Ehdin pelastaa sisällön itselleni. Niille löytyy kyllä käyttöä, kiitos vielä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.