2010/08/27

Pöllömpää

Paapiin blogissa Anniina oli tehnyt kameralleen söpön villapaidan ja huhuili lapasten perään. Kutominenhan on minulle tuttua hommaa, paljon omempaa kuin ompelu, joten lupasin kokeilla, miten pöllöt onnistuisivat. Lapasten malli oli näöltä tuttu ja olinkin miettinyt, lisäisinkö sen suosikkilapaslistaani, mutta koska olen kuitenkin enemmän kirjoneuleihminen, jätin sen laittamatta.

Eivät pöllöt silti ihan tuntemattomia minulle ole, sillä aiemmin jo ihailin Modasta tätä paitaa, mutta en ollut ehtinyt toteuttaa.Ohjetta silmäiltyäni päädyin samaan väriin ja lankaan kuin Annika.


Ohje: Give a Hoot
Koko: naisen, 8s/puikko
Lanka: Novita Isoveli, 100g
Puikot: 4mm sukkapuikot

Ensimmäinen ongelma tuli vastaan puikoissa, sillä noin paksuja sukkapuikkoja minulla ei ollut. Yleensä teen 2,5 tai 3mm puikoilla, silmukkalukuna 15-18s/puikko, niin saan sommiteltua paljon kuvioita. Eipä muuta kuin kauppaan ja isommat puikot matkaan. Ohjeen ja langan mukaan suositeltiin vähintään 5mm puikkoja, mutta minulla on tapana tehdä vähän pienemmillä puikoilla, niin ei nyt ihan heti tuuli tuiverra läpi. 8s/puikko kuulosti uskomattoman vähältä.

Itse lapaset valmistuivatkin nopeasti ja rohkaisen kyllä kaikkia kokeilemaan ja tarttumaan puikkoihin. Tein pieniä muutoksia lisäten pituutta lapaseen ja peukaloon, mutta muuten noudatin ohjetta. Mainittavaa on myös erikoinen, mutta ei pöllömmän tuntuinen peukalokiila.

Lopuksi höyrytin kevyesti muotoonsa, mutta en uskaltanut paljon venyttää, sillä langassa on kuitenkin sen verran keinokuitua, että voivat kosteana venähtää enemmänkin. Toki näin kokoa voi vähän aina säätää tarpeen mukaan. Toivottavasti lapaset sopivat ja lämmittävät!

-Paula

11 kommenttia:

 1. Kiitos Paula! Lapaset on aivan ihanat!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että sopivat. Kiva oli tehdä!

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit! Mullakin on tarkoitus tehdä nämä koossa 4v, saa nähä miten käy.

  VastaaPoista
 4. Hienot lapaset! Ja ihania neulomuksia muutenkin puikoilla siellä!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit lapaset ja ihana blogi sinulla! Täytyy varmaan itsekin kokeilla nuita lapasia jos vain löydän vielä tuon lehden arkistoista!

  VastaaPoista
 6. Todella ihanat -pääsevät seuraavaksi kokeiluun omille puikoilleni! :)

  Ihana blogi, kauniita kuvia, ihania vinkkejä ja linkkejä ja ohjeita!

  Olenko kuitenkin ihan sokea, vai eikö sulla ole sitä rekisteröidy lukijaksi juttua? Mä kun olen niin lahopää etten muuten löydä välttämättä takaisin :D Nyt "jouduit" koneen kirjanmerkkeihin -kun vaan sieltä muistaisin vilkuilla vielä uudelleen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kiitos. Ihan mukava ja helppo ohjehan tämä, vaikka harvemmin näin paksusta langasta teen.

  Johku: Älä turhaan etsi lehteä, vaan klikkaa tuosta linkistä ohjeeseen.

  Iitunen: Kyllä kai tämä pitäisi pystyä lisäämään lukulistaan samoin kuin muutkin. Jos ei muuta, niin hallintapanelin kautta minä useasti lisään blogeja.

  -Paula

  VastaaPoista
 8. Lisäsin "Lukijat" laatikon tuonne sivulle, emmepä ole tajunneet sitä aiemmin tehdä!

  Tervetuloa siis kaikki uudet lukijat ja kiitokset kiinnostuksesta jo olemassa oleville! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat! Munkin täytyy heti laittaa puikoille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.