2010/08/23

Jostakin sen tietää...

Jostakin sen tietää, että syksy on tulossa. Hikisen kesän jälkeen tekee mieli tarttua kutimiin ja kutoa lapasia. Ensimmäisenä puikoille piti luoda sukkelaan perinteiset lapaset. Tällaiset ajattomat mallit miellyttävät silmääni kovasti.


Malli: trad.
Koko: naisen käteen, 15s/puikko
lanka: Novita Nalle ja Wool
Puikot: 2,5mm

Koko syksyn ja talven onkin parasta pitää käden ulottuvilla ja aloitettuna lapasparia, jos vaikka sattuisi olemaan joutoaikaa istua hetken alas. Tässä aikaisempien vuosien ja tulevan talven lapasinspiraatioitani itselleni muistiin ja muille toivotavasti myös silmäniloksi. Mitäs pidätte?

*SpillyJanen ehtymättömästä ideavarastosta tein viime vuonna jo juureslapaset. Pääsisivätkö nämä puutarhatontut tai leivonnaiset tänä talvena työn alle? Myös mansikkalapaset näkisin mielelläni vaikka pikkuneidin koossa. Etsyssä kaikki mallit yhdellä simäyksellä.
*Saman neidin ihanat riikinkukot Knittyssä. Lankojen ihanat värit vain hakevat vertaistaan.
*Söpöstelyn vastapainona pääkallolapaset. Näitäkin olen kutonut, mutta intoa vähentää se, että langan pitää olla paksua. kotimaisista Seitsemää veljestä, jota ei mielestäni ole ilo kutoa.
*Joridin kissalapasia tikkusin parin jos toisenkin ja yhdet sammakotkin loikkasivat kasaan. Täältä löytyisi myös paljon muita eläinkunnan edustajia.
*Entäpä tällaiset oravat tänä vuonna? Mietin ohjeen ostamista etenkin tuon kauniin tammenterhokuvion takia. Viime vuonna tein oravia tällä ilmaisohjeella.
*Näitä Tatjanoita olen monesti katsellut, mutta kuviot ovat lähinnä inspiraation lähde ja haluaisin tehdä niistä tavalliset lapaset.
*Postwar Mittens -ohje odottaa minulla sopivaa lankaa.
*Ullaneuleen Daina-lapaset ovat suosikkini parin vuoden takaa.
*White Witch Mitts tein myös muutama vuosi sitten. Suurimpana haasteena näissäkin oli löytää sopivat langat, mutta parin vuoden Novitan sinisten sävyjen hamstraus tuotti halutun lopputuloksen. Nyt pitäisi taas aloittaa värien etsintä alusta.
*Garnstudion talven mallit ovat ilmestyneet ja sieltä löytyy lapasia ja paljon muutakin.
*Tai ehkäpä syksyn alkuun sopisivat paremmin kämmekkäät. Endpaper mitts on hyväksi kokeiltu malli, jota voin suositella.
*Kämmekkäitä kevyempi ratkaisu ovat ranteenlämmittimet, joita en nyt ehkä ryhtyisi tekemään, mutta tätä sienikuviota voisi toki hyödyntää.
*Jos on vielä vaarana, että lapaset loppuvat kesken, niin täältä voi ostaa Vogue Knittingin lapasohjeita. Suosikkini Potpourri ja Snowbirds tai nämä kämmekkäät.

Lisäksi viime talvelta koppaan jäi kasa hahtuvia ja Fritidsgarnia, joista pitäisi huovuttaa jotain. Tätä mallia pitäisi jalostaa eteenpäin ja opetella neulahuovutusta.

Juten huomaatte, lapasissa olen lähinnä kirjoneuleen ystävä. Ensi talveksi riittäisi siis ideoita ja ohjeita, mutta riittäneekö aika taaskaan kaiken toteuttamiseen? Tuskin. Toisaalta, eipä riittäisi aikani kaikkien näiden lapasten pitämiseenkään.

Kuulisin mielelläni, löytyikö suosikkisi listaltani vai voisitko vinkata ja linkata omiin suosikkeihisi!

-Paula

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit punavalkoiset lapaset!

  VastaaPoista
 2. Ihanat on nuo mitä ompelet ja noissa linkeissä... voi jestas! Mulla pysyy kyllä puikot käsissä, mutta kärsivällisyys ei ehkä noihin riitä.
  Tähän vielä lisäksi että koskaan, siis KOSKAAN, en ole saanut tehtyä saman kokoisia lapasia vaikka samoilla silmukoilla/puikoilla kai pitäisi pari tulla :D Jätän neulomisen suosiolla sinun ja linkkien kaltaisille taitureille :)

  VastaaPoista
 3. Oi joi! Tatjanoita, pääkalloja ja oravia odotellessa <3.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanaa puikoilta tulossa! Mä en osaa lapasia. Milloinkohan sitä ehtisi opetella ja mistä sitä kärsivällisyyttä saa? ;)

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanat lapaset! Tämmöinen jouluhullu näkee noissa väreissä ripauksen joulua jo näin elokuussa ;) Blogissani on muuten jotain pientä teille, käykääpä kurkkaamassa ;-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Salla tunnustuksesta ja samalla mahdollisuudesta vierailla kauniissa blogissasi.

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.