2010/08/21

Isältä pojalle


Yhdet mieheni vanhat farkut ovat lojuneet kankaitteni joukossa jo jonkin tovin. Kesällä oli tarkoitus ommella niistä itselleni hame, mutta sitä ei koskaan tapahtunut ja kun aenon blogissa näin nämä farkut, muistin niiden olemassa olon ja hienoa ideaa piti kokeilla. Myös minä käytin Ottobren 4/2010 Hilleri-kaavaa hieman soveltaen.

Halusin hyödyntää farkkujen etutaskut, jotka toimivatkin aika hauskasti. Takapuolen jätin suht pelkistetyksi. Alkuperäisten farkkujen takataskuja en raaskinut käyttää kun ajattelin, että niistä saa vielä toisiin housuihin hienon etuosan. Siispä takana on vain kaksi vyönlenkkiä ja lahkeessa pala sepaluksen napinläpeä.

Kaveriksi farkuille testasin ensimmäistä kertaa raglanhihaista bodya. Valmista kaavaa en tähän hätään löytänyt, joten yhdistelemällä tein "oman" kaavan. Kaava toimi ihan hyvin, vaikka vähän pelkäsin kainalojen tiukkuutta, sillä tein paidasta aika kapeanmallisen. Onneksi ei kiristänyt ja istui hyvin meidän hoikalle pikku-ukolle. Onnistuin jopa kohdistamaan raidat, siihen jos mihin olen tyytyväinen! :)

Kyllä kelpasi uusissa vanhoissa farkuissa keinua! Päällä olevan neuletakin olen muuten aikoinani pikkuneidille neulonut. Onkin niitä harvoja vaatteita, jotka veikallekin sopivat, noin niinkun väriensä puolesta.


-Piia

9 kommenttia:

 1. Vau, tulipa makeat farkut! Ja hyvin onnistuit bodyn kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Upeat farkut! Nuo taskut sopii ihan tosi hyvin ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania vaatteita olet tehnyt! Tosi ihanat värit tuossa bodyssa ja farkuista tuli megahienot! Tätä taytyy varmaan koittaa itsekin! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan huippuidea tuo "isältä pojalle". =)

  VastaaPoista
 5. Nuo on tosi hienot :D
  Näyttää mainiolta kun nuo etutaskut on "liian isot". Ja bodykin näyttää hyvälle. Raitojen kohdistaminen ei kyllä ole herkkua, mutta palkitsee siisteydellään :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Farkut ovat olleetkin jo kovassa käytössä! :)
  Tykkään kun farkut ovat vuorettomat, kaupan farkut ovat yleensä vuorellisia ja vielä vähän turhan lämpimiä näille keleille, tosin mittari näyttää laskevan koko ajan...

  -Piia

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Ihanat farkut =0)
  Äitini on tehnyt omista Jameksistaan veljelleni farkut hänen ollessa 1v. Veli on nyt 35v. Nämä samaiset farmarit ovat niin ikään olleet myös minun kaikilla kolmella lapsella käytössä! Oikeat retrot =0)

  hv76

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.