2009/03/30

Menninkäinen

Kevättä on jo ilmassa, tai oli, kunnes lunta alkoi taas viikonloppuna satamaan. Pikkuneidin keväthaalariksi meille valikoitui Reimatech ihanan vihreänä, ajatuksena että vihreä kestää kurakelejä paremmin. Haalarin alle tein tällaisen välihaalarin.


Malli: Suuri Käsityölehti 9/2008, malli 21 Välihaalari Helppokaava
Koko: 86cm (reilu koko, kuten ohje lupasi)
Kangas: Eurokankaan microfleece kilotavarana, n. 1m, resoria 10cm ja vetoketju 40cm

Kangasvaihtoehtona harkitsin kärpässienipilkullista punaista fleeceä kaapin kätköistä, mutta microfleecen tekniset ominaisuudet veivät voiton söpöydestä. Vastaava microfleece on palvellut meitä aikaisemmin hyvin taskuvaippojen sisäpuolella.


Kaava oli kyllä helppo, mutta ompelussa tuskaa tuottivat vetoketjun ja kauluksen ompeleminen. Fleece kun venyy ja paukkuu ommeltaessa, ainakin minun käsittelyssäni. Ehkäpä napit olisivat olleet kivemmat, mutta onhan vetoketju parempi, jos haalaria pitää pelkästään. Reilun koon takia ompelin takakappaleen keskelle venyttäen kuminauhan viemään hieman ylimääräistä väljyyttä ja takkuilun jälkeen kolmannella kerralla ommel oli sellaista, että sen kelpuutin.

Kangaskaupassa harkitsin pitkään, laitanko lahkeisiin ja kädenteihin resorit vai teenkö kuminauhakujat. Resorien ja vetoketjujen värivalikoima kun on niin ankea. Lisäksi ohjeessa käskettiin ostamaan resoria 15cm, vaikka siitä käskettiin leikkaamaan 10cm palat. Miksi? Lopuksi aplikoin koristeeksi muutaman kukkasen sekalaisella tekniikalla.


Hyvää tässä haalarissa on reilu koko, jonka vuoksi se mahtuu pitkään ja on mukava liikkuessa. Neiti tuntuu myös pitävän pehmeästä materiaalista, eikä malttaisi pitää näppejään erossa koristeista.

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.