2009/03/15

Vuosi sitten...

Esikoistyttäreni sai nimen tasan vuosi sitten 15.3.2008, siksi sallinette nostalgiapäivityksen.

Viikko ennen laskettua aikaa mieleeni tuli, että lapsella ei ole kastemekkoa. Siitä sitten töihin ja ohjetta etsimään. Onneksi lapsi ei syntynyt ihan ajallaan ja kun pääsimme kotiin sairaalasta, puuttui mekosta vielä hihat. Valmista tuli kuitenkin.

Malli: Helmaosa ja myssy Garnstudio 11-15, pusero-osa oma
Lanka: Soft Bamboo n.600g


Yksityiskohta helman pitsikuviosta. Pitsineuleen tekeminen on minulle mieluista ja joka kerta ihmettelen, miten pingotus ja/tai höyryttäminen taikoo rumasta ankanpoikasesta kaunottaren. Ihan uutta puolestaan oli noiden taiteraitojen tekeminen, mutta nyt osaan sitten senkin. Yritin etsiä hieman hillitymmän vaaleanpunaista nauhaa reikäraitoihin tuloksetta, joten vauvapinkillä mentiin.


Mumma oli maalannut neidille oman kastemaljan ja olikin löytänyt hienon graafisen pohjan, joka miellytti kyllä meitä kovasti. Mumma on muutenkin kätevä käsistään ja monelle blogimaailmassa tuttu tuulansukkien tarinankertojana. Huomasin, että netissä julkaistuissa tarinassa on pieni virhe: Tertun ja Tuulan äidin sukunimi oli Kulmanen.

Tuula oli tyttäreni isotäti ja toivottavasti joskus vuosien päästä pääsemme opettamaan tyttöä kutomaan tuulansukkia, jolloin perinne jatkuisi edelleen. Tuulansukkia mumma on kutonut vuosien saatossa varmaan kymmeniä ja löytyy niitä meiltäkin. Nyt päiväunien aikaan en vain uskaltanut lähteä hakemaan paria kuvaukseen.

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.