2015/03/14

sohvapöydällä vai ilman

 
 
Sohvapöytä. Olohuoneessa. Jotain ihan uutta tässä taloudessa! Divaanin hankkimisen jälkeen ryhdyimme pohtimaan, josko hankkisimme olohuoneeseen myös ihka oikean sohvapöydän. Edellinen sellainen meillä on ollut joskus reilu kymmenen vuotta sitten ja se taisi olla mallia Ikean neliskanttinen Lack. Sittemmin edellisen sohvan suuri rahi vei tilan sohvapöydältä ja käytössä on ollut vain muutama pieni sivupöytä.
 
 
Sohvan ja divaanin ollessa vastakkain, niiden välissä oleva tila muodostaa luontevan paikan sivupöytää isommalle sohvapöydälle. Normann Copenhagenin Tablo sekä Muuton Around ovat olleet haaveissa jo pitkään, myös Hayn DLMlle kaverin hankkiminen on käynyt mielessä, mutta kuten monissa muissakin haaveissa, hinta tulee useasti vastaan. Niinpä mietimme edullisempaa vaihtoehtoa ja sellainen löytyi Ellokselta.
 

Tämä sohvapöytä, Agnes nimeltään, on epäilemättä saanut inspiraationsa noista edellä mainituista muutamasta pöydästä, mutta oli riittävästi omanäköisensä muodostuakseen hyväksi vaihtoehdoksi ja kun hintalappukin on erittäin edullinen, pistin pöydän kokeilumielessä tilaukseen.


Pöytä on ollut nyt paikoillaan muutaman päivän ja se on kotiutunut niinkin hyvin, että tuntuu kuin se olisi ollut siinä aina! Musta pöydän kansi tuo ryhtiä muuten vaaleaan olohuoneen sisustukseen ja pyöreä muotokin toimii erinomaisesti, ja onhan se vaan kätevä kun sohvan vieressä on runsaasti tilaa johon tavaransa jättää ettei lattialta tarvitse kurotella.
 
Olen ollut pitkään sohvapöytää vastaan, mutta täytyy sanoa, että olen tainnut kääntää takkini ja luulenkin, että sohvapöytä on tullut meille jäädäkseen!

-Piia

21 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja plussaa myös huokea hinta :) Näyttää siltä kuin olisi ollut aina tuossa teidän olohuoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Uskaltaisin sanoa, että hyvä ostos! :)

   -piia

   Poista
 2. Wow! I love all the stuff on the table. A perfect livingroom :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! <3 I bought a new table for the livingroom and on a bargain price and I like it a lot, all the stuff on it too! :)

   -piia

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää, värisävyt istuu täydellisesti!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää ja musta väri tuo tosiaan kivasti ryhtiä tilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti oikea värivalinta minunkin mielestä.

   -piia

   Poista
 5. Näyttää tosi hyvältä! Ehdottomasti peukku sohvapöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! <3 Nyt en varmasti enää osaisi olla ilman sitä! :D

   -piia

   Poista
 6. Näyttää sopivan kyllä oikein hienosti teidän kokonaisuuteenne. Meillä sohvan takana oleva ikkunalauta toimittaa nyt sohvapöydän virkaa. Ehkä siis tarve jonkinlaiselle olisi, mutta tila on melko haastava ja muutenkin tuo "sohva-alue" on muotoutunut lasten sirkusareenaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi vielä onneksi aika paljon tyhjiä neliötä sählykentälle ja jumppa-areenalle! :D

   -piia

   Poista
  2. Onnea on koti, jossa on tilaa harrastuksille :)

   Poista
 7. Hitsi miten hyvältä näyttää. :) Pyöreetä pöytää koitan mäkin metsästää teak - tuolien kaveriksi. Toi olis varsin passeli, jos siinä vaan olis teakin väriset jalat. Onko ne muuten miten käsitelty? Lakattu? Jos vaikka tuunailisi jalkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jalat taitaa olla kevyesti lakattu, aika "matan" tuntuiset, taisivat olla kumipuuta tms. tuunaus varmasti onnistuu ja tuohon hintaan uskaltaa lähteä kokeilemaankin!

   -piia

   Poista
 8. Näyttää hyvältä.. pyöreää pöytää etsiskelly itekkin niin kysäisisin onko pöytä tukeva? Kärsiikö pikkutaaperon nojailla? Huonekaluliikkeessä ihastelin niin se versio menis nurin nojailessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pöytä on tukeva. Ei heilu tai huoju, uskoisin kestävän taaperon menossa mukana. Kiikkerät pöydät voivat olla haastavia, kokemusta on kun tuo yksi DLM omistetaan...

   -piia

   Poista
 9. Moi! Itsekin tuota pöytää katsellut Ellokselta ja kuten edellinenkin kommentoija, miettinyt kuinka tukeva pöytä todellisuudessa on... Luuletko että kestäisi vähän isomman taaperon kiipeilyä? Hienosti sopii teille!
  t. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten edellä, minusta tämä on tukeva, joten uskoisin olevan myös taaperon kestävä! :D

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.