2013/04/23

Mustavalkoinen sisustus kissa- ja lapsiperheessä

Kevätaamun auringonpaiste ja sen parhaan paikan auringossa löytänyt kissamme. Eilisaamuna aurinko pilkotti lasten kerrossängyn yläpedille. Taisi hieman ärsyyntyä, kun kävin kuvaamassa, kuinka kaikki on mustavalkoista - kissaa myöden.


Tässä myös syy siihen, miksi meillä on sängyissä aina päiväpeitot sillä vaikka neidistämme ei nyt niin valtavasti karvaa lähdekään, niin kyllä toki aina vähän. Olen edelleen hyvin tyytyväinen tekemiini vetoketjupäiväpeittoihin; lapset usein myös päivällä oleskelevat sängyssä kirjoja lukien ja leikkien, joten petivaatteet pysyvät silti suojassa ja siisteinä.


Lapsi- ja kissaperheessä hyviksi havaittuja materiaaleja ovat Alcantara-verhoilut ja sen hyvälaatuiset kopiot. Vaikka valkoinen on herkkä väri, on siitä kohtuullisen helppo pyyhkiä satunnaiset sormenjäljet ja räkänokkien niistämiset. Vaikka huonekalukaupassa mitä sanottaisiin, niin nahka ei normaalissa kissaperheessä kestä ja samoin olen unohtanut kalliimmista hankinnoista kudotut kankaat, jotka houkuttavat kynsien teroitukseen. Lisäksi olen ollut tyytyväinen VM-carpetin nukkamattoihin, jotka kestävät kissan satunnaiset nyppimiset. Se ei mielestäni myöskään pölyä kuten villamatot, pysyy hyvin paikallaan ja näyttää siistiltä.


Vielä kissaperheille suosittelen harkintaa viherkasveihin; leikkokukat meillä kaatuvat helposti, kun niitä käydään tutkimassa ja jotkut kasvit houkuttelevat maistelemaan enemmän kuin toiset. Uuteen asuntoomme valitsimme myös ledejä halogeenien sijaan, etenkin sellaisiin paikkoihin, missä voi polttaa näppinsä. Siis tassunsa.

-Paula

2 kommenttia:

 1. Maton hankinta on meilläkin ollut ongelma kahden kissan taloudessa. Ikean Stockholm Rand-matto imee KAIKKI karvat ja likaa on hankala puhdistaa. Myös aikaisempi villanukkamatto oli hankala imuroitava.. Ehkä pitää tutustua noihin suosittelemiisi mattoihin! Näyttää ainakin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilla muistaakseni Tessa-malli, joka on kestänyt hyvin, eikä tosiaankaan pölise!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.