2012/01/21

Muija Madness!

Hupsistarallaa kommentoi jossain nähneensä unta, että oli olemassa blogi, joka oli omistettu kokonaan Marimekon Muija-kuosille. Kuosista on tullut taas todella suosittu, ja meille molemmille sitä on kulkeutunut monessa eri muodossa. Tässä siis osuutemme Muija-blogiin.

Aikaisemmin olemme kertoneet jo näistä:

Isosiskon taskumekko, joululahja ruokalappu,
pikkuherran kravaatti ja Piian tunika.

Jotain uuttakin on jälleen syntynyt:

Piian toimesta tunika ystävälle, säilytysastiota jämäkernimuijasta ja pellavasta,
lisää ruokalappuja sekä Paulan ompelemana musta ja valkoinen muija-tyynynpäällinen.

Ja jotain on hankittu valmiina:

Alkuperäistä Muija-tuotantoa olevan vaalean purkin Piia sai Paulalta.
Uustuotanto purkin taas Paula sai jouluna, yllätys, yllätys, Piialta! :)

Ruokalappuja on nyt tullut ommeltua jo yli omien tarpeiden, joten jos haluat osaksi tätä Muija-hulluuttaa, laita sähköpostia ja hanki itsellesi Muija-lappu mustana tai punaisena hintaan 11 € (sis. postikulut).

-Piia

6 kommenttia:

 1. Muija vaan on niin ihana kangas :) Vaan hinta, 34e/m, jaiks. Alesta sai joitain värejä 18e/m, mutta ei ne vaan oo niin ihania ku tää musta!


  Meillä on kaksi yöpukua lapsilla tummansinistä 'isomuijaa', vuosi-pari sitten saatu. Sekin on kiva.

  Saako näitä tuotteita ostettua mistään nettikaupasta? Siis marimekon aitoja :)

  VastaaPoista
 2. Muija on tosiaan kiva kuosi. Itse ostin mustan muija-mekon, vaikken juuri käytä mustia vaatteita. Vaan sitä tulee käytettyä! Tuo ompelemanne tunika ja laopsen taskumekko kolahtivat myös erityisesti.

  VastaaPoista
 3. Todella kivoja! Tuo on kyllä ihana kuosi. Tuollainen muija-mekko itselle hotsittaisi kovasti...

  VastaaPoista
 4. Kyllähän noita kankaita hankkisi lisääkin, jos ei tuo hinta pistäisi hanttiin...

  Marimekko myy muijasta ainakin noita patakintaita ja -lappuja ja purkkeja. Minna tuossa yläpuolella sanoi ostaneensa muijamekon. Varmaan myös tyynynpäällisiä löytyy. Muista en tiedä.

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Miten tuon tunikan kaula-aukon saa noin kauniisti? Tai siis, että jos sinne tekee tuon alavaran tai mikä se on nimeltään, muotolaskos, niin miten se ommellaan tuosta V- aukon kohdalta?

  VastaaPoista
 6. Hmmm...osaankohan neuvoa sitä näin kirjoittamalla, olen siis tehnyt tuon ihan ohjeen mukaan, tunikan kaava on Yoshiko Tsukiorin kirjasta "Ihanat mekot ja tunikat", jossa tuosta kaulahalkion ompelemisesta on kuvallinen ohje, mutta jotenkin näin se siis menee, eli se muotokaitale asetetaan etukappaleen oikeaa puolta vasten muotokaitaleen nurjapuoli ylös päin (oikeat puolet siis vastakkain), sitten ommellaan reunat, jonka sisäpuolelta sitten leikataan kangas pois/tehdään halkio, jonka jälkeen muotokaitale käännetään nurjalle puolelle ja sitten ommellaan vielä oikealta puolelta halkion reunan vierestä siistiksi. Mitä kapeamman halkion tekee, sitä siistimpi siitä halkiosta minun mielestäni tulee.
  Toivottavasti tuosta nyt jotain vinkkiä ja tolkkua saa! :)

  -piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.