2012/01/09

Keittiössä kohti kevättä


Kun riisuu joulun seiniltä ja muualtakin kodista, tuntuu aina vähän autiolta. Erityisesti keittiön seinä näytti kovin tyhjältä joulukorttien jälkeen ja tilanne piti korjata pikaisesti! Posti toi taitavan Riikan ihastuttavia kortteja ja heti näyttää paremmalta!

Olen myös uuden vuoden innostamana kunnostautunut leivän leipomisessa. Olen soveltanut tätä ciapattan ohjetta korvaamalla suurimman osan vehnäjauhoista ruis- ja täysjyvävehnäjauhoilla. Seuraavaksi kokeiluun tulee tämä saaristolaisleivän ohje, vaikuttaa hurjan hyvältä!

-Piia

4 kommenttia:

 1. ihanan näköinen leipä. osaisinkohan mäki tehdä....

  VastaaPoista
 2. Minäkin koen joulun riisumisen jälkeistä alastomuuden tunnetta. Hauska idea tuo sinun. Pitää keksiä joku vastaava! (Samassa hengessä muutenkin: leivoin tänään sämpylöitä, mukaan kun laittoi peston jämän, tuli mukavan mausteista!)

  VastaaPoista
 3. Jotenkin sitä on heti keväinen tunne kun joulu poistuu kotoa! Siemenpusseja selaillaan ja leipomuksetkin innostavat. Meillä saaristolaislimppu on ikisuosikki, helppo, maukas ja säilyvä! Nyt pitäis laittaa ruisleipä alulle.

  VastaaPoista
 4. Niina, kokeile ihmeessä! Minäkään en ole erityisen lahjakas osastolla leivät/pullat/sämpylät, mutta harjoitus se vaan siinäkin auttaa. Ja oikea hiiva! Käytän yleensä kuivahiivaa, mutta olen huomannut, että oikealla hiivalla tulee parempia leipomuksia.

  Purnauskis, pesto taikinan seassa kuulostaa herkulliselta!

  AnniP, saaristolaisleipä tarpeet olen jo hankkinut kaappiin, vielä kun ennättäisi leipomaankin! :)

  -Piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.