2012/01/16

Hirveen, hirveen harmillista

Joskus ei vain onnistu. Ostin vuosi sitten vanhalta koululta kaksi ruskeaa Kilta-tuolia, hintaan 10€. Jo silloin suunnittelin, että niistä pitäisi saada valkoiset. Mietin verhoilijaa, mutta toisaata himotti kokeilla itse. Virhe numero yksi.
Aloitin verhoilu-urakan jo syksyllä kansalaisopiston kurssilla, eikä aika riittänyt. Olen jatkanut sitä kotosalla. Sormenpäät verillä on purettu ja ommeltu uusiksi ja tämä on nyt näköjään paras, mihin pystyn.

Alcantara on hyvä materiaali, jos aikoo lapsiperheeseen laittaa valkoista, sillä se kestää kulutusta ja puhdistusta. Mutta se ei anna tuumaakaan periksi. Venyttäminen ei auta, se ei muokkaudu. Siinä kai osasyy siihen, että kangas edelleen lököttää rumasti paikoitellen. Toinen syy se, että kaavoitus on pielessä millin sieltä tai toisen tuolta.

Minun taitoni eivät riitä. Harmittaa ja kiukuttaa. En keksi, miten saisin tämän korjattua. Kestänköhän tätä katsella vai onko vietävä se vielä oikealle verhoilijalle? Tosin olen niistäkin kuullut, että kaikki eivät ole saaneet Kiltaa ilman ryppyä kasaan, joten pitäisi tietää, kenele työn antaisi.

-Paula

4 kommenttia:

 1. Minusta tuo näyttää hyvälle!

  Ostin itsekin vuosia sitten oranssin, jo kuluneen Kiltan viidellä eurolla ja ajattelin verhoiluttaa sen. Mutta hinta-arvio oli niin korkea, etten raaskinut ja lopulta annoin tuolin kaverille. Siinä oli kyllä hyvä istua ja pidimme sitä pitkään työtuolina, kuluneesta verhoilustaan huolimatta, mutta sitten säilytystila loppui kesken.

  VastaaPoista
 2. Itse keräilen Kilta-tuoleja mutta niiden verhoilu kannattaa jättää ammattilaiselle. Olen saanut hinnan 250 eur + kangas. Kallista mutta silti halvempaa kuin uustuotanko jolloin hinnat lähtevät 600 eur ylöspäin.

  Minna

  VastaaPoista
 3. Kysypäs suoraan Martelalta tai Martela outletista, heidän valikoimissaan uustuotantona ja tekevät myös verhoiluja.

  VastaaPoista
 4. Artesaani antaa sen verran vinkkiä että verhoilun pieni korjaminen saattaisi onnistua käyräneulalla ja käsiompeleella. Tosin jos korjattavaa on paljon, voi olla helpompi purkaa joku sauma ja koneella ommella saumaa sen millin tiukemmaksi. Harmi ettei onnistunut, sitä on vaan hankala etukäteen ymmärtää kuinka tiukka kaavoituksesta on tehtävä, varsinkin tällaisessa missä ei saa niittirivillä sitä kiristettyä. Toivottavasti saat tuolista sellaisen johon olet tyytyväinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.