2012/01/30

Vaihteeksi Räsymattoa

Marimekon Muija-kuosin lisäksi suosikkini on musta-keltainen Räsymatto. Ostin joulun välipäivinä sitä pidemmän palan Finnish Design Shopista, jolloin sain siitä -20%. Ottaen huomioon, että ehdin tilaamaan vielä vanhalla metrihinnalla, tuli säästöä uuteen hintaan noin 10€/m.


Pöytäliinaan ompelin vain päärmeet päihin ja lisäksi tein olkkariin tyynynpäällisen.Tiedä sitten, olenko liian tiukkapipoinen marimekkoihmiseksi, mutta aina minua harmittaa tämä:
Tiedän, että kuvio ei ole langansuunnan mukainen, eikä kuulemma ole tarkoituskaan olla. Silti minua harmittaa, kun suoralinjainen kuvio menee näin selvästi ja näkyvästi vinoon. Ja kun hintakaan ei ole halvimmasta päästä, niin sitähän toivoisi, että lopputulos olisi viimeisen päälle.-Paula

6 kommenttia:

 1. Nam!!! :) Mä en tiennyt tuota, että tuo kuvio menee vinoon. Harmi. Ymmärrän, että se ottaa päähän. Ottais minuakin.

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä pirtsakan värinen tuo kangas!
  No, en kyllä huomannut minkään kuvioin olevan vinossa :o)

  VastaaPoista
 3. Toinen tiukkapipo ilmoittautuu. Minua ärsyttää aivan valtavasti, kun mm. vaatteet näyttävät siltä, että kohdistukset ovat vähän niin ja näin. Viimeisimmäksi törmäsin tähän vinousongelmaan Jokapoika-paidan selkäkappaleen kanssa. Kappale oli lankasuora, mutta raidat menivät aivan vinoon. Siinä sitten mietin, kumpaa kunnioitan enemmän, lankasuoraa vai raitasuoraa. Tein kompromissin ja asettelin kaavan johonkin näiden välimaastoon.

  VastaaPoista
 4. Tuo on minustakin kaunis kangas, sopivan yksinkertainen pienillä jutuilla höystettynä. Minulla on tuota vihreänä (sain..), en tykkää niin paljon kuin tästä mustasta mutta ihan-kiva-kai sekin on :)

  VastaaPoista
 5. Olen ymmärtänyt, että vanhoina hyvinä aikoina kuvion vinoon meneminen suhteessa langan suuntaan luokiteltiin 2-laatuiseksi.

  Todella ärsyttävää, kun kangas ei ole ihan halpaa. Tein kerran kapan yhdesta Marimekon graafisemmasta kankaasta. Kappa piti tehdä kahdesta pätkästä, jotta siitä tuli riittävän pitkä ja tämä sama juttu tuli silloin vastaan. Onneksi kappa meni vähän poimulle, jolloin se ei niin pahasti näkynyt.

  VastaaPoista
 6. Juu, melkeinpä kaikissa Marimekon kankaissa kuvio menee vinoon, joten kyseessä enemmän "ominaisuus" kuin vika. Varmaan muillakin valmistajilla sama juttu, mutta minäkin aina pähkäilen, että tehdäkö suoraa, joka näyttää vinolta vai vinoa, joka näyttää suoralta... Plus että jälkimmäisessä vaihtoehdossa kankaan menekki ja hävikki on helposti paljon isompi. Ja se ei ole halpaa se. Mutta suosikkikuosejani siitä huolimatta!

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.