2014/07/23

se puusohva

 
Niin, se toukokuussa taloon saapunut puusohva, kuinkas sille sitten kävikään. Pähkäilin sohvan hankinnan jälkeen sen värin kanssa ja kuten jo edellisessä keittiöstä ja sen uusista hyllyistä kertovasta postauksesta saattoi huomata, sohva on saanut ylleen valkoisen värin. 
 
 

Alkuperäiseltä väriltään sohva oli tummaksi petsattu ja sohva oli suhteellisen hyvässä kunnossa muutama pientä viiluvauriota lukuunottamatta. Miksi sohva sitten maalattiin? Maalaamiseen päädyttiin ei niinkään sisustuksellisisti syistä, vaan sen vuoksi, että sohva oli todennäköisesti aikoinaan majaillut sisätilassa jossa oli tupakoitu. Sohvassa oli useammasta pesusta huolimatta vähän tunkkainen tuoksu, josta päästiin uudella pinnalla eroon. Ja täytyy kyllä sanoa, että mielestäni tämä valkoinen sohva istuu keittiöömme loppuen lopuksi paremmin.


Ja nyt kun sohva on valkoinen, seuraavana maalaus vuorossa on sitten sohvan takana oleva hiekanvärinen seinäpätkä, suunnitelmissa on jotain tummaa... Yksi johtaa aina toiseen, mutta ehkä siksi se sisustaminen onkin niin kivaa! :D Mitäs sanot, menikö vikaan vai tuliko hyvä?
 
-Piia 

16 kommenttia:

 1. Valkoisena raikas.
  Minulla maalausprojektia pukkaa ja olisin halunut tietää mitä maalia ja mikä kiiltoaste sohvassa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme maalanneet sohvan Helmi maaleilla siten, että ensi Helmi pohjamaalia ja sen jälkeen Helmi kalustelmaalia puoli himmeänä. Pohjamaalia on kerros ja pintamaalia kaksi kerrosta.

   -piia

   Poista
 2. Tosi kaunis! Ei tosiaankaan mennyt vikaan, vaikka varmasti tummanakin olisi sopinut. :)

  VastaaPoista
 3. Tuli todella kaunis! Varmasti oikea valinta:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! <3 Minäkin luulen, että oikea valinta tuli tehtyä vaikka vähän pakonkin edestä sohvan jouduimme maalaamaan.

   -piia

   Poista
 4. Hyvä tuli! Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
 5. Loistava lopputulos, peukut valkoiselle! :) Ja niin se lumipallo-ilmiönä lähtee lajenemaan takaseinään, tätä se on... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumipallon kasvamista ei voi estää! :D Nuo uudet keittiöhyllytkin ovat vähän tätä samaa keitosta ja nyt malttamattomana odotan, että saataisi tuo seinäkin maalattua. "Pieni" talon ulkomaalausprojekti vielä vähän kesken sitä ennen... ;)

   -piia

   Poista
 6. Oi että, kylläpä siitä tuli kaunis! Tupakan pinttynyttä hajua on muuten tosi hankala saada pois, kokemusta on yhden huutislipaston verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Onneksi maalaus toimi ja saatiin pinttynyt haju pois! Maalattiin sohva ihan kauttaaltaan, myös sisäpuolelta ja kyllä se sillä onneksi raikastui!

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.