2014/07/16

oman pihan liljoja ja puutarhasuunnitelmia

 
 
Olemme viihtyneet lomalla ja vain piipahtaneet kotosalla, lähinnä kastelemaan puutarhaa. Alkukuun ikävä kohtaaminen liljakukon kanssa säikäytti, mutta nyt näyttää siltä, että se ei onnistunut tuhoamaan koko liljasatoa. Korkeimmat ja komeimmat menivät, mutta onneksi lisäsin niitä keväällä esikasvattamalla sipuleita, joten emme jääneet kokonaan ilman liljoja. Uuden vain jäivät jostain syystä melko matalavartisiksi, miksi jätinkin ne kukkapenkkiä koristamaan, enkä viitsinyt leikata maljakkoon.
 
 
Muuten puuhailen toki rinteessä ja ostotaimien jälkeen vuorossa on sukulaisilta ja tuttavilta kerjättyjen taimien istuttaminen. pääsääntöisesti tässä vaiheessa kannattaa istuttaa kivikkokasveja ja jättää isommat taimet syksymmälle. Niinpä olen kuopannut sinne mm. melkoisen määrän erilaisia maksaruohoja, joiden nimiä en edes tiedä.
 

 
Ja kaiken keskellä mietin myös pidemmän tähtäimen suunnitelmia. Perennapenkkini on tosiaan kaikkien kukkien kuoppauspaikka, josta hyvin alkuun lähteneet taimet sitten siirretään eteenpäin. Nyt puutarhuri ei ole ehtinyt kunnolla kitkemispuuhiin, joten se on kovin, hmmm, englantilaistyylinen. Osa näistäkin lähtee syksymällä aidan toiselle puolen rinteeseen ja haaveissa olisi saada joku korkeampi taimi takariviin, ehkäpä pieni havupuu, ja järjestellä muita kasveja sen mukaisesti. Kaikki on vielä auki, joten hyvät vinkit olisivat tervetulleita. 
 

Mutta sitä ennen lennämme vielä viikoksi lämpoon.

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.