2014/06/10

uudistettu rahi

 
 
Pelastin talvella sähkönsinisen kasarirahin ajatuksena antaa sille uusi elämä. Ensimmäisenä ruuvasin siitä pyökinväriset puujalat pois, minkä jälkeen verhoilulle piti tehdä jotain. Ensimmäinen ajatus oli neuloa siihen kuteesta uusi päällinen, mutta sitä ei jostain syystä ikinä tapahtunut. Lopulta sain aikaiseksi hakea mustaa ja valkoista kudetta ja virkata siihen Molla Millsin Virkkurin vinoruutuisen korin inspiroimana uuden päällisen.
 
 
Homma eteni alkuun nopeaan, työn painon lisääntyessä tuskaisen hitaasti niskakipujen uhalla ja lopuksi yllätyin, että se tulikin jo valmiiksi. Rahi hake vielä paikkaansa, mutta luulisin sen jäävän olohuoneeseen. Tämän aikakauden rahit ovat kuitenkin niin heppoisia ja styroksilla pehmustettuja, että lastenhuoneen leikeissä se menisi helposti soikeaksi. Muodonmuutos on kuitenkin melkoinen, ja hintaa tuli 2kg ontelokuteen verran.
 
 
Nyt kun kesäpäivä näyttääkin taas harmaan sateiselta, voisi takanlämmittäjä istahtaa tuohon rahille ja polttaa yhden pesällisen ihan vaikka lämmintä nukkumapaikkaa etsiskelevää kissaa ilahduttaakseen.
 
-Paula

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Mielestäni päihittää ainakin alkuperäiskuntoisen ;)

   -Paula

   Poista
 2. Tulipas kyllä vaan kiva!!! Hieno muutos!

  VastaaPoista
 3. Se on hieno! Musta ja valkoinen toimii aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörittelin myös mustaa ja hentoa pinkkiä, jos olisin laittanut tytön huoneeseen.

   -Paula

   Poista
 4. hieno muodonmuutos. mulla on sellainen pentikin meriheinäkori, sellainen aika iso, odottamassa korjaamista. en tiedä miten lähtisin sitä. Virkattu päällinen voisi olla hauska idea. Se on siis sellainen puukehyksinen ja kannellinen.

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana! Kyllä sä vaan olet kekseliäs ja taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi. Virkkaaminen on kyllä minulle uusi, iloinen ylläri.

   -Paula

   Poista
 6. Hieno! Meillä myös virkattu päällinen rahille, kokomusta kylläkin. Helppo ollut käytössä, olen koneessa pessyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans ajattelin, että jos se sähkönsininen alkaa taas joskus tulla muotiin ja miellyttää, niin voihan päällisen aina irrottaa ;)

   -Paula

   Poista
 7. Tulipa hieno! Itsellänihän sama projekti alkoi vajaa vuosi sitten ja vielä ovat kuteet suurimmaksi osaksi kaapissa :( Voi mua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin projektia hidastutti se keriminen! Ja voi että miten monelle solmulle sen vyyhdin voi saada!

   -Paula

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos. Tää on jännä juttu tämä kuviovirkkaus, kun vie ensin pikkusormen...

   -Paula

   Poista
 9. hieno rahin muodonmuutos. Itsekin pitäisi nahkaiselle rahille keksiä jotain tuunattavaa. Onko tuo teidän matto Ikeasta? Onko ollut hyvä käytössä? Kerääkkö pölyä ja miten pysyy puhtaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. Kyllä matto on se Ikean isompi, kun en muulta löytänyt kohtuuhintaista ja mieluisaa noin isoss koossa. Ihan OK, mutta toki villamatto pölyää. Toistaiseksi olen saanut hangattua tahrat aika hyvin, mutta luulen, että jos pitäisi pestä kokonaan, olisi matto entinen. Ainakin tutussa mattopesulassa sanottiin, etteivät sitä ota, sillä menisi pilalle ja värit leviäisivät.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.