2014/06/06

kasvimaalla


Tontin kulmalla on pieni kasvimaa, jossa muutamassa lavakauluslaatikossa on kasvateltu jotain pientä kesäpöytään nyt muutaman vuoden ajan. Yhden laatikoista on vallannut mansikka ja toiseen istutettiin viime kesän tavoin perunaa.


Kolmanteen laatikkoon laitetaan aina vähän sitä sun tätä siellä hyvin viihtyneen ruohosipulin kaveriksi. Tänä vuonna se oli porkkanaa, sipulia, salaattia ja ihan kokeilumielessä yksi kesäkurpitsan taimi.
 

Samaisella kasvimaa-alueella kasvaa myös raparperia, muutama marjapensas sekä luumupuu. Tässä vaiheessa näyttäisi kaikkien osalta, että satoa on syksyllä luvassa, kunhan vaan muistaisi välillä kastellakin! ;)
 
Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua toivotellen,

-Piia

7 kommenttia:

 1. on se vaan mukavaa sitten kerätä satoa omalta maalta ;) toiset jatkaa keräilyä kaupan hyllyiltä.. mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaikka ei tässä nyt omavaraistalouteen vielä päästä! :D Leppoisaa lauantaita!

   -piia

   Poista
 2. Kiva hyötykasvinurkkaus teillä! Minäkin panin tänä kesänä ensimmäistä kertaa kasvamaan pariin kasvilaatikkoon vähän yrttejä, kesäkurpitsaa yms. Saa nähdä kuinka viihtyvät. En vain ole keksinyt suht uudessa pihassamme oikein järkevää paikkaa näille hyötykasveille, joten nyt laatikot töröttävät vähän hassusti keskellä nurmialuetta. Ehkäpä ensi kesänä jo keksin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta pihasta saatu sato maistuu kyllä parhaalle! :) Meille tämä tontin kulma sopi hyvin tarkoitukseen ja minulla laatikot onkin "pohjattomia, eli multaa on tosi syvälti niin että nuo perunatkin viihtyvät! :) Toivottavasti sinun kasvisi viihtyvät ja satoa tulee! :)

   -piia

   Poista
 3. Onko teillä talvehtinut mansikka laatikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, jo pari talvea ja erinomaisesti, oli alunperin vaan puolessa laatikossa mutta täytti sen kokonaan ja on levinnyt siitä ylikin kivituhka-alueelle! :)

   -piia

   Poista
  2. OKei, mulla oli tosi isossa pussissa ja siinä ei talvehtinut. Piääköhän sitä nikkaroida kolmaskin laatiko mansikalle :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.