2013/06/05

Raparperipiirakkaa


Varma perinteinen kesän merkki, siis tämän helteen lisäksi, on raparperipiirakka! Oman pihan raparperikin tuottaa jo vähän satoa ja mikä sen parempaa, kun omasta raparperista tehty piirakka auringossa jätskin kera nautittuna hyvien ystävien seurassa!

Raparperirahkapiirakka

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
n. 125 g voita
1 muna
1 dl maitoa

täyte:
paljon rapaperia
200g maitorahkaa
1 muna
1 dl sokeria

Sekoita jauhot, sokeri, ruokasooda ja leivinjauhe. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan ja jätä puolet odottamaan. Lisää toiseen puolikkaaseen muna ja maito ja sekoita, jonka jälkeen kaada taikina irtopohjavuokaan. Lisää taikinan pinnalle pilkottu raparperi ja tämän jälkeen keskenään sekoitetut maitorahka, muna ja sokeri. Murusta lopuksi koko komeuden pinnalle odottamaan jätetty jauho-voi-sekoitus. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia ja nauti vaniljajäätelön kera.

Piirakkaa syödessämme mietimme kuinka piirakasta saisi entistäkin herkullisempaa, kokeilulistalle menee ainakin kanelilla ja kardemummalla maustettu raparperi, taikinaan sekoitetut suklaahiput ja päälle murustettavaan seokseen lisätty pistaasipähkinä. Löytyykö muilta lisää ideoita raparperipiirakan tuunaamiseen?

-Piia

10 kommenttia:

  1. Raparperipiirakka kuuluu niin kesään! Tänään omaa versiotani maustoi kaneli ja jauhettu inkivääri. Mielestäni ne sopivat raparperin kanssa hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä, kesä ilman raparperipiirakka ei ole mitään! :) Tuo inkivääri olikin ihan uusi juttu, täytyypä kokeilla, kiitos vinkistä!

      -Piia

      Poista
  2. Tuli tarpeeseen, sillä juuri keräsin raparperia : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on minusta todella herkullinen ohje, monesti raparperipiirakat saattavat jäädä vähän kuiviksi, mutta tässä tuo rahka tuo kivasti kosteutta ja makuakin, jos vaikka sitruunalla tai vaniljalla maustettua rahkaa käyttäisi.

      -Piia

      Poista
  3. Mä oon myös niin hurahtanut raparperiin. Elen tein raparperihilloketta ekaa kertaa, ja tänään piti jo tehdä uusi satsi. Jos haluat, niin kurkistaa mun blogista ohje, se on älyttömän helppo tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa ohjettasi, hyvältä kuulosti! :) Olen kokeillut vastaavaa pikaversiona joskus mikrossa ja hyvin onnistuu sekin! :)

      -Piia

      Poista
  4. Philadelphia tuorejuusto rahkan kylkeen. Ainakin mustikkapiirakassa toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo tuorejuusto, sitäkin täytyy kokeilla, kiitos! :)

      -Piia

      Poista
  5. Meidän kikkakolmonen on pilkkoa raparperit kulhoon ja ripotella päälle sokeria. Kun antaa palasten rauhassa mehustua, niistä tulee piirakkaan ihanan pehmeitä ja maukkaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kärsivällisyys kuuluisi hyveisiin, kokeilisin tuotakin ehdottomasti! ;)

      -Piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.