2013/06/03

Toisen roska...

...on toisen aarre, sanotaan. Ja näissä asusteissa se pitää toden totta paikkansa. Olen koukuttunut näiden nipsulaukkujen koukkuamiseen, minkä lisäksi tein kaveriksi kivan rannekorun löytämästäni
metallisesta prikasta ja nahkanauhasta. Onkohan täämä nyt sitä "trash designia"?
 

Metallin kierrätysominaisuuksia olen oppinut arvostamaan myös vieraillessani isäni työpaikalla, jossa romumetallia otetaan talteen ja laitetaan kiertoon. Suomessa metallia kierrätetään hämmästyttävän tehokkaasti ja suomalainen metalliteollisuus käyttää valmistuksessaan noin puolet romumetallia. Metalleista teräksen ja kuparin kierrätys on tehokkainta. Muistetaan siis kierrättää, tavalla ja toisella: Kierrätys on rautaa!

-Paula

12 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Eilen jäikin prikkoja yli, pitää hyödyntää :)

  Siis onko nuo nipsulaukun nipsut juomatölkeistä? Löytyykö teiltä täältä ohjetta moisen tekemiseen? Yritin katsella, mutta en nyt heti löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tölkinnipsuista on virkattu, mutta ohjetta meiltä ei tähän löydy. En vieläkään tiedä, virkkaanko millä tekniikalla, kun olen sen kerran näkemästäni laukusta unissani päätellyt ;) Netistä löytyy kyllä useita versioita hakusanalla "pull tab crochet".

   -Paula

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Aikaisemmin tein tällaisen napista ja nyt hriksi joutui tuo rengas ;)

   -Paula

   Poista
 3. Kyllä! Varma kesän merkki meillä maalla ovat metallinkeräyspisteet joka kylällä. Kummasti sitä romua vaan tuntuu ihmisten kätköistä löytyvän vuodesta toiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, mutta hyvä, jos menisi roju edes mahdollisimman paljon kiertoon.

   -Paula

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitokset. Ja niin addiktoivaa hommaa, että hamstraan materiaalia ja teen laukkuja, vaikka en itse enää tarvitsekaan. Menee sitten varmaan jollekin kaverille.

   -Paula

   Poista
 5. Houkuttais klipsulaukku, mutta käsityöt ei suju. Teetkö tuommosen pikku krvausta vastaan jos kerään nipsukat itte? Vai oppiiko tuon idioottikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuon varmaan oppii. Minä hoksasin tekniikan tosiaan unessani, vaikka olin ajatellut, etten halua tähän ryhtyä, koska se on niin koukuttavaa. Toisaalta minulla taitaa tällä hetkellä olla yksi kuvankaltainen pikkulaukku kaapissa myös ylimääräisenä odottamassa vuorittamista.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.