2013/06/10

Pieni pöyreä löytöOlen jo pitkään kaipaillut olohuoneeseen jonkinlaista pöytää, johon laskea kahvikupin tai muuta pientä. Perinteinen sohvapöytä ei tällä hetkellä sovi, sillä isoon möhkösohvaamme kuuluu vieläkin isompi rahiosa, joka vie sohvapöydän paikan. Koska ihan lähiaikojen budjetissa ei ole uutta sohvaa, ainoa pöydän paikka on sohvan vieressä.
Mielessä ovat olleet Hayn pöydät, esimerkiksi tämä ja tämä sekä tämä Normann Copenhagenin Tablo, myös Elloksen edukkaampi pikkupöytä on jo melkein siirtynyt ostoskoriin. Viikonloppuna kirpputorilta löysin sitten tämän pienen ja pöyreä ihastuksen. Olin ajatellut pöydäksi vähän pelkistetympää yksilöä, mutta jokin tässä viehätti niin paljon, että kaupat oli tehtävä.

Pöytä on tällä hetkellä haljun vaaleansinertävä ja maalipinnalle on ehdottomasti tehtävä jotain. Mutta mitä sitä sitten tekisi? Vaihtoehtoja taitanee olla kolme: maalata mustaksi, maalata valkeaksi tai mikäli pinta maalin alla sallii, jättää puupinnalle. Pöytä on myös sohvan rinnalla ehkä himpun liian korkea, mutta en tiedä uskallanko lyhentää jalkoja vai muuttaako se sitten liikaa pöydän olemusta. Että siis hyviä vinkkejä otetaan taas mielellään vastaan!

-Piia

8 kommenttia:

 1. Siis mulla on pikkupöytä ihan selvästi samaa sarjaa! Tässä kuva .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa hauska sattuma! :) Tuo mustaväri näyttää kyllä erinomaisen hyvältä, kun vaan pian pääsisin tuosta omastani nyt maaleja poistamaan ja uuttaa pintaa tilalle sutimaan!

   -piia

   Poista
 2. Älä vaan katkaise jalkoja lyhyemmäksi. "Täältä" katsottuna pöytä on juuri oikean korkuinen koska sohva on niin muhkea. Jos pöytä on matalampi kuin sohvan käsinoja niin kahvikuppia laskiessa joutuu kohottamaan takapuolta sohvasta. Ainankin omasta mielestä on helpompi kun pöytä on hieman korkeampi. Kokeile jollain toisella pöydällä mikä on matalapi kuin tuo käsinoja. Tuo valkoinen on nätti väri joskin siitähän voisi tehdä "antiikkisen" vähän kuluneen näköiseksi......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten tuo kahvikuppiasia. Täytyy tuota pöytää tuossa vielä hetki makustella, että asettuu oikein paikoilleen.

   Väri näyttää kuvissa valkoisemmalta, luonnossa huomattavasti sinisempi ja se ei kyllä siinä maalissa meille istu. Kodin muu sisustus on suht modernia ripauksilla vanhempaa, joten "antiikistaminen" (jestas mikä sana! ;)) ei oikein meille istu, vaikkakin muussa ympäristössä voisi pöytään sopiakin.

   -piia

   Poista
 3. Ihana löytö! Olen samaa mieltä, tuo korkeus on just hyvä. Jotenkin näkisin tuon ihan vaan valkoisena tai sitten mustana. Sopis jotenkin teidän tyyliin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mustaan päin alan itsekin kääntyä, luulen, että sillä pöydästä tulee ilmeeltään modernein.

  -Piia

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanan mallinen pöytä! Siitä tulee varmasti hieno mustana.

  Meillä taitaa olla tuo sama sohva raheineen ja se on kyllä viime aikoina ollut yksi murheenkryyni. Sohva on jotenkin iso ja kolho ja liian syvä tänne meidän olohuoneeseen, mutta suurin ärsytyksen aihe on nykyään se rahi, joka vei ihan luvattoman suuren osan olohuoneestamme eikä edes toimi säilytystilana. Vietiinkin se lopulta taannoin ihan toiseen huoneeseen istuimeksi, kun pyöriteltiin kalustusta uuteen järjestykseen. Ei rahi sinnekään kovin hyvin sovi, mutta onpa ainakin olohuoneessa nyt vähän avarampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tänään kuumailmapuhaltimen lainaan isältäni, joten toivottavasti pääsen pian pöydän kimppuun! :)

   Meidän sohva hankittiin edelliseen asuntoon, jossa rahille oli oma nurkka olohuoneessa ja se toimi siellä hyvin lisäistuimena. Nykyisessä olohuoneessa on kyllä hyvin tilaa sekä sohvalle että rahille, mutta jotenkin varsinkin tosiaan tuo rahi on niin valtavan suuri ja hallitseva. Toivottavasti jossain vaiheessa menee sohva vaihtoon ja rahi siinä samalla!

   -Piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.